Qamişlo’da kitlesel eylem: Önder Abdullah Öcalan’ın yolunda mücadelemiz sürecek

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim kuruluşunun 10’uncu yıl dönümünde Qamişlo’da dev bir yürüyüş düzenlendi. Eylemde Önder Abdullah Öcalan’ın yolunda mücadelenin devam edeceği belirtildi.

21 Ocak 2014’te ilan edilen Demokratik Özerk Yönetim’in 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla Cizre Kantonu büyük bir yürüyüş organize etti.

Onbinlerce kişi Osman Sabrî Kavşağı’nda yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Qamişlo, Dêrik ve Hesekê’nin Girkê Legê, Çilaxa, Til Koçer, Tirbespiyê, Til Hemîs, Dirbêsiyê, Til Temir, Til Birak ve Şedadê halkı katıldı.

Yürüyüşte, sivil toplum kuruluşları, kadın ve gençlik örgütleri, Kürt, Arap ve Süryani siyasi partiler ile Cizre Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi meclis ve konsey temsilcilerinin de aralarında olduğu geniş bir yelpaze yer aldı.

İşgalci Türk devletinin saldırılarını benzeri görülmemiş bir şekilde tırmandırdığı bir döneme denk gelen yürüyüşte Türk devletinin işlediği suçları resmeden fotoğraflar ve Demokratik Özerk Yönetim bayraklarını taşıdı.

“Devrimci halk savaşı ile işgalciliği yeneceğiz, devrimimizi koruyacağız” sloganı ile yapılan yürüyüş 12 Mart Şehitleri Meydanı’na kadar sürdü.

Meydanda yapılan mitingde ilk konuşmayı Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Şêro Şero yaptı.

Şêro Şero, “Demokratik Özerklik projesi ilk gündem itibaren iç ve dış saldırılara maruz kaldı. Ancak halkların birlikteliği ve ortak mücadelesi halkın iradesini yok etmeyi amaçlayan saldırılara en iyi cevap oldu. Kazanımlarımızı korumak için Önder Abdullah Öcalan’ın yolunda mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Cizîr Kantonu Yasama Meclisi Eş Başkanı Hikmet Hebil,  “Halkların ve halk bileşenlerinin birliği ve fedakarlıkları, onların demokratik özerklik projesine olan inancı sayesinde kazanımlarımızı koruyup, sistemimizi inşa ettik. Mücadelemiz tüm halkların hakları elde edilinceye ve demokratik bir Suriye inşa edilinceye kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Qamişlo Meclisi Kadın Komitesi Üyesi Henîfe Mihemed ise "Jin, jiyan, azadî" sloganları arasında yaptığı konuşmada demokrasi düşmanları ve ulus-devlet zihniyeti nedeniyle toplum, kadım ve devrim kazanımlarının tehlikede olduğuna vurgu yaptı.

Henîfe Mihamed, “Kazanımları koruma tüm kadınların görevidir. Şehitlerin mirasına sahip çıkmak için görevimizi yerine getirelim” dedi.