Şahîn Elî törenle toprağa verildi

İşgalci Türk devletinin Şengal’e saldırısında şehit düşen 4 işçiden biri olan Şahîn Elî, düzenlenen törenle uğurlanırken, YRK gerillası Şehit Êrîş Berxwedan da anıldı.

İşgalci Türk devletinin 28 Aralık 2023’te Şengal’in Korê Simoqyê köyünde halk için su kuyusu açan Rojavalı işçilerin kaldığı çadırı bombalaması sonucu 4 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Şahîn Elî’nin cenazesi, Kobanê’de düzenlenen törenle Şehit Dicle Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Yine Türk devletinin 3 Aralık 2023’te Pêncewîn’e saldırısı sonucu şehit düşen Rojhilatê Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) gerillası Şehit Êrîş Berxwedan da (Sadiq Şêx Ehmed) anıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde konuşan Şêran ilçesi Şehit Aileleri Meclisi yürütme üyesi Bedîa Miho, “Savaşçılarımız, özgür bir toplumu kurmak ve gelecek nesil için mücadele ediyor ve direniş yolunu takip ediyor. Ancak düşman Kürdistan’ın her bölgesine saldırmasına rağmen halkımızın ve gerillanın irade ve direnişi karşısında yenilmiş durumda” dedi.

Şoförler Birliği Eşbaşkanı Ebdulselam Mistefa ise, “Savaşçılarımız, NATO’nun en büyük ikinci gücüne karşı direniyor, o devlet özgür dağlarda yenilmiş, sıkışmış ve kırılmıştır. Türk devleti her türlü gelişmiş teknolojik silahlarla saldırıyor. Ancak irademiz ve direnişimiz her türlü teknik ve saldırıyı boşa çıkarıyor” şeklinde konuştu.

Şehit Şahîn Elî’nin ailesi adına konuşan Emîra Elî de, işgalci Türk devletinin Kürtlerin kanı üzerinden varlığını sürdürdüğünü, Geliyê Zîlan, Dersim ve Koçgirî Katliamı gibi her türlü katliamla bu halkı yok etmeye çalıştığını belirterek, “Her gün bölgelerimizi ve Medya Savunma Alanları’nı bombalıyor. Bölgenin altyapısını hedef alıyor. Ancak şehitlerimize sahip çıkacağımıza söz verdik” dedi.

 Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Cenaze töreni, “Şehîd namirin” sloganlarıyla sona erdi.