Şedadê halkı, şehit Ebdulxelef'i son yolculuğuna uğurladı

Şedadê halkı, QSD savaşçısı Deham Ebdulxelef'i son yolculuğuna uğurladı.

Şedadê’de yüzlerce kişi, 14 Ocak'ta şehit düşen QSD savaşçısı Deham Ebdulxelef'i son yolculuğuna uğurladı. Uğurlama törenine Özerk Yönetim üyeleri ve QSD savaşçıları da katıldı. Halk, şehidin cenazesini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nin önünden aldıktan sonra şehidi son yolculuğuna uğurlamak için Şedadê Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

'ŞEHİTLERİN AMAÇLARINI BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ'

Saygı duruşunun ardından askeri tören yapıldı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Şedadê Savaş Gazileri Federasyonu Üyesi Basıl El İbrahim, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

İbrahim, “Özgürlük Şehitlerinin yaptıkları fedakarlıklar yeni neslin güvenli ve barış içinde yaşam sürmesini sağladı” dedi.

Ardından söz alan Şedadê Askeri Meclisi komutanlarından Ewde El Hisen ise şehitlerin yolunu takip edip onların amaçlarını başarıya ulaştıracaklarını belirtti.
El Hisen konuşmasının sonunda askeri güçlerinin bölgeye yönelik tüm saldırılara karşı halkı ve bölgeyi koruyacağını aktardı.

Konuşmalar bittikten sonra Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ayat El İbrahim, Deham Ebdulxelef'in şehadet belgesini okuyup ailesine teslim etti.

Şehit Deham Eswed Ebdulxelef zılgıt ve sloganlarla toprağa verildi.

QSD savaşçısı Deham Eswed Ebdulxelef, 14 Ocak'ta Dêrazor bölgesinde, DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu şehit düştü.