GÖRÜNTÜLÜ

Şehba’da Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüş

Şehba’da İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi kitlesel bir yürüyüş ile protesto edildi, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü dile getirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Şehba’da kitlesel bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte, İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi  protesto edildi.

Ehdas beldesine bağlı Til Qerah köyü ile Til Sosin arasındaki yoldan başlayan yürüyüşte Abdullah Öcalan'ın posterleri ve "Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, halkların özgürlüğüdür" yazılı pankart taşındı.

Sık sık "Bê Serok jiyan nabe" ve “Bi can bi xwîn em bi tere ne ey Serok” sloganlarının atıldığı yürüyüş Til Sosîn köyündeki Serok Apo Parkı'na kadar devam etti.

Bir konuşma yapan Abdullah Öcalan'ı Savunan Avukatlar Suriye İnisiyatifi Üyesi Cebraîl Mistefa, İmralı tecridini kınayarak, İnisiyatif’in yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra Abdullah Öcalan’a aralıksız bir şekilde verilen disiplin cezalarının uluslararası ve iç hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Xedîce Îbo da mutlak tecridi kınayarak, “Önder Apo'nun fikirleri ve felsefesi sayesinde bu günlere geldik. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için her zaman Serhildan ruhuyla alanlarda olacağız” diye konuştu.

Yürüyüş, "Bê serok jiyan nabe" ve “Bi can bi xwîn em bi tere ne ey Serok” sloganlarıyla sona erdi.