Şehba’da binler Abdullah Öcalan için yürüdü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, Şehba’da Barış Anneleri öncülüğünde protesto edildi. Yürüyüş için bir araya gelen binler, “Önder Apo’yu özgürleştireceğiz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit, Şehba’da Barış Annelerinin düzenlediği yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Şehba’nın Kefir Garês köyünden Ehdasê ilçesine bağlı Til Sosin köyündeki belediye alanına kadar yürüyen binlerce Efrînli, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıdı, sık sık “Özgürlük!”  sloganı attı.

Belediye meydanında yürüyüş büyük bir mitinge dönüştü. Burada açıklama yapan Efrîn ve Şehba Barış Annesi Xedîce Efrîn, Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün zamanının geldiğini belirterek, "Önder Apo sadece fiziki olarak cezaevinde, fikirleri özgür ve bizimle. Fiziki özgürlüğünü de sağlayacağız. Barış Anneleri olarak sınırları yıkacağız ve Önder Apo'yu özgürleştireceğiz” dedi.

Efrîn ve Şehba Kanton Meclisi Üyesi ve Şehba Ehmed El Selemê, uluslararası güçlerin Önder Abdullah Öcalan'a karşı işlenen suçlara karşı sessiz kalmasını kınadı. Ehmed El Selemê, "Önder Apo'nun fikir ve felsefesiyle büyüyoruz ve ölene kadar da öyle olacak. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğüne kavuşması dileğiyle, daima alanlarda olacağız” diye belirtti.