Şehba’da binler yürüdü

Şehba’da binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan uluslararası komployu kınamak amacıyla yürüyüş yaptı.

Şehba ve Efrînli binlerce göçmen, 9 Ekim 1998'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu düzenledikleri yürüyüşle  protesto etti.

Ehdas ilçesinde başlayan yürüyüşte, Önder Abdullah Öcalan'ın posterleri ile "Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim uluslararası komplosunu kınıyoruz", "Önder Öcalan'ın özgürlük zamanı geldi", "9 Ekim komplosunu yeneceğiz" ve “Özgür kadının gücü ve iradesiyle uluslararası komployu yeneceğiz” yazılı pankartlar taşındı.

Marata köyüne ulaşan eylemciler, özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Efrîn Bölgesi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Şiraz Hemo bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın uluslararası güçlerin kendisine karşı uygulamak istediği tüm komploları boşa çıkardığını belirten Şiraz Hemo, Suriye ve işgal altındaki topraklar da dahil olmak üzere dünyanın ve Ortadoğu'nun içinden geçtiği sıkıntılara  değindi. Hemo konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önder Abdullah Öcalan yaptığı konuşmalarda dünyadaki ve Ortadoğu'daki sıkıntıları çözümledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlara çözüm önerileri geliştirdi. Demokratik ulus projesi, Ortadoğu'nun tüm sorunlarını çözmenin anahtarıdır.”

Şehba'nın Arap bileşeni adına da konuşan Osman Mihemed, komployu kınayarak, Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesinin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Osman Mihemed, demokratik toplum kuruluncaya kadar tüm örgütleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesine sahip çıkmaya çağırdı.