Şehîd Êriş Hemdûş, son yolculuğuna uğurlandı

Fırat bölgesi halkı, Şehit Êriş Hemdûş’un cenazesini Kobanê’nin güneyindeki Şehîd Dicle Şehitliği’nde toprağa verdi.

Fırat bölgesi halkı, sivil kurumlar ve bölgedeki siyasi partilerin üyeleri, işgalci Türk devletinin 9 Ekim’de Eyn Îsa’ya yönelik hava saldırısında şehit düşen Komandos Güçleri savaşçısı Hemed Beşar’ın (Êriş Hemdûş) cenaze törenine katıldı.

Törende konuşan Qinayê İlçe Meclisi Yürütme Üyesi Suad Eldemir, “Mücadelemiz devam ediyor. Hainlerin yolu kısadır, ne yaparlarsa yapsınlar mücadele ve ısrarımızı yenemezler. Önümüzde durmaya çalışanların kaderi DAİŞ’in kaderine benzeyecek” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme Kurulu Üyesi Ehmed Xoce, “Bize karşı yürütülen komplo çok büyüktür. Başta Türk ve İran devletleri olmak üzere büyük devletler bu komplonun arkasında, bu ülkeler çıkarlarını hayata geçirmek için ve bölgenin haritasını yeniden çizmek, bazı bölgeleri topraklarına katmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Ehmed Xoce, demokratik bir projeye sahip olduklarını ve dışarıdan gelecek her türlü planları boşa çıkaracaklarını belirterek, “Bugün şehitlerimiz artık yeter diyor ve tüm bileşenlerin özgürce yaşayacağı güvenli bir ülke bize kuruyorlar” diye konuştu.

Xoce, bölgedeki halka hainleri kendi içinden çıkarmaları, bölgenin huzur ve güvenliğini bozmalarına izin vermemeleri çağrısında bulundu.

Şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Cenaze Şehîd Dicle Şehitliği’nde zılgıtla eşliğinde toprağa verildi.