GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Çîçek Kobanê için uğurlama töreni

İşgalcilere karşı savaşta şehadete ulaşan HRE savaşçısı Çîçek Kobanê, Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT ÇÎÇEK KOBANÊ

Efrîn Kurtuluş Güçleri’nin (HRE) 30 Ocak 2024 tarihinde Şerawa ilçesine bağlı Basilê köyünde işgalci Türk ordusu üssüne yönelik gerçekleştirdiği eylemde şehit düşen 5 HRE savaşçısından biri olan Çîçek Kobanê (Sewsen Berekat), Fırat Kantonundan yüzlerce kişinin katılımıyla Şehit Dicle Kobanê Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Törende konuşan Genç Kadınlar Birliği üyesi Ronahî Mihemed, "Çîçek işgalcilere karşı halkını korumak için kahramanca direndi. Efrîn’in işgali ardından Türk devleti ve çetelerine karşı Çağın Direnişi’nde yer aldı. HRE saflarında güçlü bir iradeyle mücadele etti” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Her şehit bir yaşam felsefesidir” sözünü hatırlatan Ronahî Mihemed, “Önder Apo diyor ki yoldaşlarım şehit olduğunda canımdan bir parça gidiyor, şehitlerinizi zılgıtlarla uğurlayın. Apocu felsefede ya zafer ya zafer vardır. Bu zafer bizim olacak” dedi.

Şehit Çîçek Kobanê’nin babası Hisên Berkat ise "Canımızdan tek bir parça kalsa bile mücadele etmeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacağız. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’yi özgürleştireceğiz” dedi.

Konuşmalar ardından şehit Çîçek Kobanê’nin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi, ardından cenazesi sloganlarla toprağa verildi.