Şehit Derwêş uğurlandı: Direnişimiz başarıyla taçlanacak

Qamişlo halkı, şehit Mehmûd Derwêş’i toprağa verdi. Törende işgalci Türk devletinin saldırılarına dikkat çekildi, "Direnişi başarıyla taçlandıracağız” mesajı verildi.

Qamişlo’da yüzlerce kişi, şehit Mehmûd Derwêş’i son yolculuğuna uğurladı.


Törende Şehit Aileleri Meclisi adına Fatma Casim konuşma yaptı. Fatma Casim, şehitlerin ülkesi için fedakârlık yaptığına dikkat çekerek, "Şehitlerin direnişi sayesinde bu başarıyı yakaladık. Şehit Mehmud'un ailesine başsağlığı diliyoruz. Şehitliğin çok büyük bir anlamı var. İnsanlar bu kahramanlığı birkaç cümleyle anlatamazlar” dedi.

Cizre Kantonu İç Güvenlik Güçleri Eşbaşkanı Kenan Berekat da özgürlük uğruna mücadeleye başladıklarını belirterek, "Ülkemizin toprakları şehit kanlarıyla sulanmıştır. Yenilgiyi asla kabul etmeyeceğiz. Şehitlerimizin kanına sahip çıkacağız ve mücadelemizi onların çizgisinde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İşgalci Türk devletinin bölgenin altyapılarına yönelik vahşi saldırılarını hatırlatan Berekat, "Amaç halkın iradesini kırmak ve onları göçe zorlamak. Ama bilinmelidir ki halk buradadır ve direnmektedir, her türlü saldırıya karşı da dimdik ayakta duracaktır. Başta şehit Mehmûd Derwêş'in ailesi olmak üzere tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Direnişle başladığımız gibi bu direnişi de başarıyla taçlandıracağız” şeklinde konuştu.

Demokratik İslam Kongresi üyesi Casir Mihemed de şunları söyledi:

 "Demokratik İslam Kongresi adına şehit Mehmûd Derwêş’in ailesine başsağlığı diliyoruz. Şehitler, insanların ülkesi için feda ettiği en kıymetli varlıklardır. Bu nedenle ne kadar cesaretlerinden söz etsek de onların direniş seviyesine ulaşamıyoruz.”

Şehit Mehmûd Derwêş'in halası da "Mehmûd’un şehadeti ile gurur duyuyoruz" dedi.


Son olarak şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.


Şehit Mehmûd Derweş, Qamîşlo'daki Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde "Şehîd namirin" sloganlarıyla toprağa verildi.