Şehit düşen 2 savaşçının kimlikleri açıklandı

YPG, işgalci Türk devletinin 3 Aralık’ta Amûde'ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen 2 savaşçının kimliklerini açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi açıklamasında oyunlar belirtildi:

“3 Aralık’ta Amûdê’ye yolu üzerinde Raya köyüne yakın bir yerde işgalci Türk devletinin keşif uçağı iki yoldaşımızın içinde olduğu bir aracı bombaladı. Saldırı sonucunda yoldaşımız Dilxwaz Agir ile Hisên Mamed şehit oldu.

İşgalci Türk devleti, başta Kürt halkı olmak üzere bölgedeki özgürlükçü halkları soykırıma uğratma konsepti dahilinde yurdumuza yönelik çeşitli saldırılar düzenlemektedir. 2021 yılından itibaren insansız hava araçları ile hem savaşçılarımıza hem de sivil halkımıza yönelik saldırılarını artırdı. 19 Kasım gecesinden beri Kuzey ve Doğu Suriye topraklarının tamamı işgalci Türk devletinin savaş ve keşif uçaklarının hedefi oldu. Bu saldırıların gerekçesi tamamıyla AKP ve MHP iktidarının sürdürülmesine yöneliktir. En son güçlerimizin aracına yönelik yapılan saldırı da bu mahiyettedir.

Yoldaşlarımız Dilxwaz Agir ile Hisên Mamed Kürdistan’ın farklı bölgelerindendi ve Kuzey ve Doğu Suriye özgürlüğü için bir araya gelerek halkının savaşçıları oldu. Halk ve tarihe karşı kendilerini sorumlu görerek özgürlük için devrimin ağır yükünü aldılar. Halkımızın yiğit evlatları olan iki yoldaşımız devrimci yaşamlarında her koşulda her çalışmaya hazırdı. Halk ve tarihe karşı sorumluluklarını yerine getirdiler. İki yoldaşımızın şehadeti özgürlük mücadelemizde bize güç verecek ve bu iki yoldaşımızın amaçlarını gerçekleştirmek için daha güçlü bir direniş yürüteceğiz. Değerli şehit ailelerimize ve halkımıza başsağlığı diliyoruz."

şehit düşen 2 savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

 

Kod adı: Dilxwaz Agir

Adı soyası: Osman Mutlu

Anne adı: Salîha

Baba adı: Sekvan

Şehadet yeri ve tarihi: Amûdê, 3 Aralık 2022

***

 

Adı soyadı: Hisên Mamed

Anne adı: Necah

Baba adı: Elî

Şehadet yeri ve tarihi: Amûdê, 3 Aralık 2022