Şehit düşen iki HRE savaşçısının kimlikleri açıklandı

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE) 29 Temmuz günü biri çatışmada, biri hastalık sonucu olmak üzere iki savaşçılarının şehit düştüğünü açıklayarak kimlik bilgilerini paylaştı.

HRE yaptığı açıklamada Dilsoz Efrîn isimli savaşçının 29 Temmuz 2024 tarihinde işgalci Türk devleti çeteleri ile yaşanan çatışmada, Çekdar Kobanê’nin ise aynı gün hastalık sonucu şehadete ulaştığını duyurdu. 

HRE, şu açıklamada bulundu:

“Dilsoz Reco ve Çekdar Kobanê yoldaşlarımız özgürlük yolunda bu direnişçi ve asi halkın kollarından çıkan iki özgürlük kahramanıydı. Halep savaşından Şehba'nın özgürleştirilmesi ve 2016 yılında DAIŞ'e karşı verilen savaşa kadar ve Efrîn Çağın Direnişi sürecinde insani görevlerinin arkasında durdular. Özellikle Efrîn Çağın Direnişinin ikinci aşaması çerçevesinde işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı başlattığımız özgürleştirme savaşımızın ardından yoldaşlarımız, Efrîn Kurtuluş Güçleri saflarına katılma kararı aldı. Halkımıza yönelik saldırılara cevap verebilmek, yoldaşlarıyla birlikte aynı cephede yer aldılar.

Dilsoz yoldaşımız, 29 Temmuz günü Efrîn bölgesinde bulunan timimiz ile düşman arasında yaşanan çatışmada, yiğitçe savaşarak ölümsüzler kervanına katılırken, Çekdar Kobanê yoldaşımız ise aynı gün (29 Temmuz) Efrîn bölgesinde geçirdiği hastalık sonucu şehadete ulaştı.

Efrînli, asıl adı Mihemed Şêx Dada yoldaşımız Dilsoz Reco, Rojavayê Kurdistan’da devrimin  başlamasıyla birlikte, onurlu bir Kürt genci olarak yönünü savaşın en ön saflarına verir. Özellikle de Halep savaşında en ön saflarda yer almış, Şehba'nın özgürleştirilmesi adımına katılmış ve aynı zamanda Çağın Direnişi savaşında arkadaşlarıyla omuz omuza ülkeyi savunmuştur. Dilsoz yoldaş, devrim saflarına katıldığı günden itibaren nerede olursa olsun, dönemin görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye odaklandı. Her zaman en ön saflarda halkın ve insanlığın özgürlüğü için amansızca savaştı ve direndi. Özellikle Efrîn şehrinin işgalinden sonra insanlarımız göçe zorlandığında, insanlarımıza çektirilen acıları, ıstırapları bir kez daha yüreklerinde ve zihinlerinde görmüş ve hissetmiştir, bu yüzden içinde her zaman kin ve öfke vardı. Dilsoz yoldaşımız intikam için yaşıyordu. Bu prensiplerden hareketle düşmana yöneldi ve böylece şehadet mertebesine ulaştı.

Aynı zamanda onurlu ve direnişçi Efrîn'in çocuğu olan arkadaşımız Çekdar Kobanê'nin özgürlük hareketine bağlı bir ailede doğması ve o ilkelerle büyümesi karakterini şekillendirir. Özellikle de Rojavayê Kurdistan devrimi bölgesel yapılarla başladığında cesur genç erkek ve kadınlar devrimin kazanımlarını korumak için kendilerini feda ederek savaş mevzilerine gittiler. Çekdar yoldaş, savaşın ön saflarında yer alan, özellikle Efrîn direnişinde arkadaşlarıyla birlikte işgalcilere karşı mücadele eden yoldaşlardan biriydi. Devrimin birçok zorlu aşamasından geçerek örnek bir devrimci oldu. Azmi ve yaşam tarzıyla yoldaşlarının yüreğinde yer edindi.

Yoldaşları olarak Dilsoz ve Çekdar yoldaşların bize devrettikleri mirasa layık olacağımızın sözünü veriyoruz, onların hayallerini ve hedeflerini mutlaka zafer ile taçlandıracağız. Bu ilkelerden hareketle değerli silah arkadaşlarımızın ailelerine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”

Açıklamada iki şehidin kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Dilsoz Reco

Adı ve Soyadı: Mihemed Şêx Dada

Anne Adı: Heyat

Baba Adı: Mistefa

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn bölgesi, 29 Temmuz 2024

*

Koda Adı: Çekdar Kobanê

Adı ve Soydı: Xebat Îbrahîm

Anne Adı: Semîra

Baba Adı: Mihemed

Şehadet Yeri ve Tarihi : Efrîn Bölgesi, 29 Temmuz 2024.