Şehit düşen YPJ savaşçısı Canda Cûdî için kitlesel tören

Fırat bölgesi halkı, işgalci Türk devletinin Minbic'de SİHA ile düzenlediği saldırı sonucunda iki yoldaşı ile birlikte şehit düşen YPJ savaşçısı Canda Cûdî’yi son yolculuğuna uğurladı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Askeri Meclisi Komutanlığı üyeleri ve Minbic Askeri Meclisi Komutanı Şervin Serdar, Nucan Öcalan ve Canda Cûdi, 15 Eylül günü düzenlenen hava saldırısında şehit düşmüştü.

Şehit düşen savaşçılardan Canda Cûdî’nin cenazesini bugün düzenlenen resmi törenin ardından Kobanê'deki Şehit Dicle Şehitliği’nde toprağa verdi.

Fırat bölgesi halkı, siyasi partiler, sivil ve askeri örgütlerin katıldığı törende konuşan Fırat Bölgesi Ekonomi Komitesi Eş Başkanı Feryaz Berkel, "Burada ilk kez şehitlerimizi uğurlamıyoruz, işgalci Türk devleti topraklarımızı işgal etmeye çalışıyor ve işgal politikalarına karşı çıkan halklara fiziki soykırım uygulayarak onları katlediyor. Bunun için bu bölgenin kadim halkları onurlu bir yaşamı için onurlu bir direnişi seçti" dedi.

Feryaz Berkel,  “19 Temmuz Devrimi'nin kıvılcımı Kobanê’de çakıldı. Bundan dolayı işgalciler tüm kirli yol yöntemlere başvurarak teslim olmayan bu halkın iradesini kırmak istiyor. İşgalci Türk devletinin yetkilileri, DAIŞ saldırıları sırasında baştan sona yıkılması konusunda çetelere şart koştu, ancak Kobanê halkı işgalci Türk devletinin desteklediği çeteleri yendi ve Kobanê’de dillere destan tarihi sonuçları olan bir zafer kazandı” şeklinde konuştu.

Feryaz Berkeli bölge halklarına ve toplum bileşenlerine direnişi yükseltmeye çağırarak "Sahip olduğumuz alternatifsiz ‘Demokratik Modernite’ projemiz Ortadoğu'da yaşanan tüm krizlerin çözüm anahtarı olacaktır" şeklinde konuştu.

Kobanê Askeri Meclisi Eş Başkanı Mihemed Oso, Canda Cûdî’nin halkı ve ülkesi uğruna verdiği devrimci mücadelesine vurgu yaparak, Canda Cûdî’nin adaletin ve eşitliğin olduğu özgür bir ülkede yaşamayı umut ettiğini belirtti.

Mihemed Oso, “Yıllardır topraklarımızı işgal etmeye çalışıyorlar” diyerek şunları ekledi: "Düşmanın planlarını güçlü ve sarsılmaz irademizle yenilgiye uğratacağız. Bu kutsal topraklarda yaşayan herkes buna tarihi görev ve sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Bu nedenle devrimci halk savaşı temelinde kendimizi örgütlemeli ve ona göre hazırlıklarımızı tamamlamalıyız. Her zaman şehitlerimizin açtığı yolda yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz."

Canda Cûdî 'nin ailesi adına konuşan Kobanê Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ebdurehman Demir ise "Türk devletinin terörü artık tüm dünya için ayan beyan görülmüştür. İşgalci Türk devleti, yıllarca süren başarısız politikalarının intikamını bölge halkından almaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Canda Cûdî’nin şahadetnamesini okuyup ailesine teslim etti.