Şehit Elî Salih El Beyid Hesekê’de uğurlandı

Suryanî-Asûrî Askeri Meclisi savaşçısı Elî Salih El Beyid’in cenazesini toprağa veren Hesekê halkı, işgal altındaki toprakları kurtarana kadar mücadele sürdürme sözü verdi.

Til Temir’de 26 Ocak günü şehit düşen Süryani-Asuri Askeri Meclisi savaşçısı Elî Salih El Beyid’in (Severus) cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla Asurî Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Törende konuşan Hesekê Kantonu Süryani Partisi Eşbaşkanı Meha Şabir, “Bugün bizim için canını feda eden şehidimizi uğurluyoruz, bu en büyük şehadettir” dedi.

Suryanî Askeri Meclisi komutanlarından Abjar Nuhumu ise, “Bizi sözümüzü yineliyoruz, topraklarımızı savunacağız ve Özerk Yönetim projesini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Nuhumu, “Şehit Severus, savaş cephelerinde teröre ve işgale karşı görevlerini yerine getirdiğinde hiçbir zaman ikilem yaşamadı. Büyük yüreği vardı. Ülkesini ve halkını seviyordu” diye konuştu.

Süryan-Asuri Şehit Aileleri Meclisi Yönetim Üyesi Beha Binjamin de, “Şehitlerin ülkesini, halkını ve topraklarını savunma uğruna terörist örgütlere ve çetelere karşı yürüttüğü savaş, tarih sayfalarında yerini alacaktır. Çünkü onlar, Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bileşenleri için fedakarlık yaptı” şeklinde konuştu.

Şehidin cenazesi konuşmalar ardından Hesekê’deki Asûrî Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.