Şehit Mazlûm Qamişlo sonsuzluğa uğurlandı

Şihêl’de 10 Mayıs günü QSD noktasına bomba yüklü araçla intihar saldırısında yaralanan ancak tedavi gördüğü hastanede 18 Mayıs’ta şehit düşen Mazlûm Qamişlo, Qamişlo’da düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

Dêrazor’a bağlı Şihêl’de bulunan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) noktasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlenmişti. DAİŞ çetelerinin bu saldırısında 3 QSD savaşçısı şehit düşmüş, 7 savaşçı da yaralanmıştı. Yaralı savaşçılarından Mazlûm Qamişlo (Basil Lorans El Hiso), 18 Mayıs tarihinde şehadete ulaştı.

Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde toplanan Qamişlo halkı, QSD savaşçısı için tören düzenledi. Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi ve şehit annesi Fatme El Casim, “Bölge halkının QSD ve İç Güvenlik Güçleri ile dayanışması işgalci Türk devleti ve çetelerinin yenilgisini gösteriyor. Kürt, Arap ve Süryani tüm bileşenlerin bir olduğunu tüm dünyaya ispatladık. Demokratik ulus, halkların kardeşliği ve ortak yaşam projesi sahip olan Önder Abdullah Öcalan'ın fikirlerine ve felsefesine inanıyoruz” diye konuştu.  

Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Ednan Mehmûd ise, “Şehitlerimiz canlarını işgalcilere ve karanlığa karşı dava, ülke, özgürlük ve onur uğruna verdi” dedi. 

Konuşmaların ardından şehadet belgesi okunarak Mazlûm Qamişlo’nun ailesine teslim edildi.