Şehit QSD savaşçı Mezlûm Qamişlo için taziye çadırı kuruldu

DAİŞ çetelerinin 10 Mayıs’ta Dêrazor Kantonu'nunda düzenlediği intihar saldırısı ardından şehit düşen QSD savaşçısı Mezlûm Qamişlo (Basil Lorans El Hiso) için taziye çadırı kuruldu.

DAİŞ çetelerininin Şihêlê kentinde bulunan QSD noktasına bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısında Mezlûm Qamişlo isimli savaşçı ağır yaralanmış ve 18 Mayıs günü şehadete ulaşmıştı. 

Taziye çadırı savaşçının 20 Mayıs Pazartesi günü kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandığı Şehit Delil Saroxan Şehitliği'nin önünde kuruldu. 

Qamişlo halkı çadırı ziyaret ederek şehidin ailesine başsağlığı dileklerini sundu. 

Taziyede kısa bir konuşma yapan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Emar Mûsa, "Mezlûm gibi fedakâr şehitlerimiz ve bölgedeki Kürt, Arap ve Süryani bileşenlerin dayanışması sayesinde saldırı ve fitne girişimleri boşa çıkarıldı. Kuzey ve Doğu Suriye'deki bileşenlerin kararı nettir; şehitlerimizin mirasını koruyacağız ve özgürlük için merkezi olmayan demokratik bir Suriye için mücadele edeceğiz" dedi. 

Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Nezîr Sofî yaptığı konuşmada "Şehitlerin fedakârlıklarını saygıyla selamlıyoruz. Bölge gençleri duruşlarıyla saldırıların ve fitne planlarının iradelerini kıramayacağını gözler önüne serdi. şehit Mezlûm Qamişlo da bu duruşun bir örneğidir" ifadelerini kullandı. 

Kongra Star üyesi Samiye Xelîl şunları söyledi: "Halklarımızın kaynağını Önder Abdullah Öcalan'ın felsefesinden aldığı irade ve güç asla kırılmayacak. Özgürlük sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz ve mücadelemizi zaferle taçlandıracağız."