Şehit Raid El Nezal Reqa’da uğurlandı

İç Güvenlik Güçleri savaşçısı şehit Raid Beşîr El Nezal, Reqa’da yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle sonsuzluğa uğurlandı

ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

Eyn Îsa’da 29 Mayıs günü görevi sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehadete ulaşan İç Güvenlik Güçleri savaşçısı şehit Raid Beşîr El Nezal, Reqa’nın Hikumiyê köyündeki Şehitler Şehitliği’nde yüzlerce yurttaşın katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törende konuşan Eyn Îsa İç Güvenlik Güçleri yöneticilerinden Mihemed Hemade, "Bu topraklarda halkların özgürlüğünün ve birliğinin sağlanması uğruna birçok gencimiz canını feda etti. Bizler de halklar olarak şehitlerimize zafere kadar ülkemizin savunulmasında güçlü birer canlı kalkan olacağımıza dair söz veriyoruz” dedi.

Şehit ailelerine baş sağlığı dileyen Eyn Îsa Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Emel Reşo da,  "Halklar arasında sevgi ve dayanışma köprüsü kurmak için canlarını feda eden şehitlerimizin anısına ortak yaşam bayrağını dalgalandıracağımıza dair söz veriyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Raid El Nezal’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit Raid Beşîr El Nezal’ın cenazesi "Şehîd Namirin" ve “Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehîd” sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.