ABD saldırısında DAİŞ şefi ve Ankara’ya bağlı iki çete mensubu öldü

Amerikan helikopterleri Suriye’nin kuzeyinde bir DAİŞ şefini hedef aldı. Saldırıda Ankara destekli bir çete grubunun iki üyesi de öldü.

ABD Ortadoğu Askeri Komutanlığı (CENTCOM) yaptığı yazılı açıklamada Suriye’nin kuzeyinde helikopterle indirme yaparak, Avrupa ve Ortadoğu’daki saldırılardan sorumlu bir DAİŞ şefini vurduklarını bildirdi. Açıklamada DAİŞ şefinin “muhtemelen” öldüğü belirtildi.

CENTCOM, operasyonda “silahlı iki bireyin” daha öldüğünü belirtirken, vurulanların kimliklerine ilişkin açıklama yapmadı. Açıklamaya göre operasyon sırasında herhangi bir sivil veya Amerikan askeri yara almadı.

AFP’nin haberine göre operasyonun gerçekleştiği “Süveyda bölgesinde konuşlu olan bir Türk grubu, olay yerine giden iki savaşçılarının öldürüldüğünü” duyurdu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, operasyon sırasında “şiddetli çatışmaların” yaşandığını ve DAİŞ üyesinin bulunduğu bir binanın bombalandığını belirtti. Gözlemevi, sözkonusu DAİŞ’li ile iki başka silahlı kişinin öldürüldüğünü kaydetti.

Nisan ayı başında da Amerikan ordusu Avrupa’daki saldırılardan sorumlu DAİŞ sorumlusu Halid Ayd Ahmed El Cuburi’yi öldürüklerini duyurmuştu.

Ekim 2019’da DAİŞ’in şefi Ebu Bekir El Bagdadi, Türk devletinin işgalindeki bir bölgede düzenlenen Amerikan operasyonunda öldürülmüştü.