Asuri halkından Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesine destek

Soraya Demokratik Partisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi ile görüşerek Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Asuri halkının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu kaydetti.

Kuzey ve Doğu Suriye merkezli “Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük Suriye İnisiyatifi”, ekim 2023’te küresel düzeyde başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi kapsamında, Soraya Demokratik Partisi ile bir araya geldi. 

Düzenlenen toplantıda konuşan Soraya Demokratik Partisi Eş başkanı Madlîn Xemîs, Asuri partisi olarak özgürlük hamlesine destek verdiklerini vurguladı. 

Abdullah Öcalan'a uygulanan mutlak tecridi protesto eylemlerinde de yer aldıklarını ifade eden  Madlîn Xemîs, "Ağırlaştırılmış tecrit, Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm bileşenler ve bizim için kırmızı çizgidir” dedi.

Madlîn Xemîs, Abdullah Öcalan'ın felsefesinin tüm dünya halklarına yayıldığını ve fikirlerinin günlük hayatta da canlı olduğunu kaydetti. 

Madlîn Xemîs,  "Önderlik halklara can verdi, komplocu güçler Önder Abdullah Öcalan’ın felsefi tutumu karşısında ağır yenilgilerini yaşıyor. Bizler de halklar olarak bu güçlerin yenilgilerini kalıcılaştırmak için mücadele ediyoruz” diye konuştu. 

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Asuri halkından ne istenirse yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Madlîn Xemîs, "Aramıza katılarak fikirlerinin bizi ne kadar etkilediğini görmek Önderliğin hakkıdır" diye noktaladı.

İnisiyatifinin Suriye ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki ziyaret ve toplantıları devam edeceği öğrenildi.