Bafil Talabani’den ‘Ulusal birlik için saflarımızı birleştirelim‘ çağrısı

Lozan Çalıştayı’na mesaj gönderen YNK Başkanı Bafil Talabani, “Mam Celal'ın arzusu olan ulusal birliğin sağlanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kürt halkına bu sürecin saflarımızı birleştirme süreci olduğunu söylüyoruz“ dedi.

Kurdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanı Bafil Talabani, Rojava Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin Hesekê’de düzenlediği Lozan Çalıştayı için mesaj gönderdi.

Çalıştaya katılmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Talabani’nin mesajını  okudu.

Talabani’nin çalıştay için gönderdiği mesaj şöyle:

"Kürtlere karşı imzalanan anlaşmaya dikkat çekme çabalarını ve çalışma grubu yetkili ve katılımcılarının çabalarını kutluyoruz. Yaklaşık 100 yıl önce Kürtler her yönden soykırımla karşı karşıya kaldı. Bu anlaşmalar Kürt halkı, Kürt coğrafyası ve kültürü pahasına imzalanmıştır. Kürtler her zaman haklarını korumak için mücadele ettiler. Ama ne yazık ki küresel çıkarların kurbanı oldular. Ancak bu halk, bölünmeye rağmen ayakta kalmış ve direnişiyle coğrafyasını korumuştur.

Düşman sürekli olarak Kurdistan'ı işgal etmeye ve halkının tarihini yok etmeye çalışıyor. Ama bu düşman bilsin ki Kürt halkı Kurdistan dağları gibi yüksekte kalacak, teslim olmayacak. Tüm dünya güçleri bilmeli ki savaş bizim arzumuz değil ve biz savaşa karşıyız.

Hedefimiz her zaman coğrafyamızda özgür ve onurlu yaşamaktır. Bu nedenle YNK olarak Mam Celal Talabani'nin arzusu olan ulusal birliğin sağlanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kürt halkına bu sürecin saflarımızı birleştirme süreci olduğunu söylüyoruz."

Talabani, herkesi Kürt davasının çıkarları için siyasi görüşlerini birleştirmeye çağırdı.

ÇALIŞTAYIN İKİNCİ GÜN KONU BAŞLIKLARI

Çalıştayın yarınki oturumunda ise Kürtlerin bugünkü durumu, engeller, Kürt halkına yönelik soykırım savaşına karşı mücadele, Kürt ve bölge sorunlarının çözüm yolları tartışılacak.