Betnahrin şehitleri Qamişlo’da anıldı

Betnahrin Meclisi şehitleri, yüzlerce Süryani’nin katılımıyla Qamişlo’da düzenlenen törenle anıldı.

Cizre Bölgesi’nde yaşayan yüzlerce Süryani, farklı tarihlerde şehit düşen Betnahrin Meclisi şehitlerini andı.

Anmaya Süryani Birlik Partisi, Süryani Kadınlar Birliği, Süryani İlerici Gençliği, Suriyeli Süryanileri Kültür Derneği, Süryani Şehit Aileleri Merkezi, Qamişlo Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, Süryani Haçı, İç Güvenlik Güçleri ve Süryani Askeri Meclisi temsilcileri de katıldı.

Tören başlangıcında Betnahrîn Meclisi Üyesi Kîno Gabriyel bir açıklama yaptı.

Bêtnehrên Meclisi’nin mücadele kararlılığını temsil eden şehitlerin, bugün Süryani halkının ortak değeri haline geldiğini ifade eden Gabriyel, “Başımız dik onları anıyoruz; çünkü onlar halkımızı işgalci devletlerden ve terörist örgütlerden DAİŞ’ten korudu. Betnahrin Meclisi şehitlerinin anma yıl dönümü olan 10 Ekim’in gelişiyle şehitlerimize ve halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Bölgeye yönelik saldırıları boşa çıkaracağız, her yerde şehitlerimizi saygıyla anacağız ve hedeflerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Süryani Birlik Partisi Eşbaşkanı Senherîb Bersûm ise Suriye'de demokratik değişim adına 2011 yılı başından bu yana başlattıkları mücadele sürdüğünü hatırlatan Bersûm, “Mücadelemiz, Suriye davasına hizmet etmeyen gündemlerden uzak ve barışçıldır. Partimiz, uluslararası barışa yönelik çabaları destekliyor, ayrıca tüm Suriye halkı arasında diyalog ve uzlaşıya önem veriyor. Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgal eden ve demografik yapısını değiştirmeye çalışan Türk devleti başta olmak üzere sadece kendi çıkarları için çalışan yabancı devletlerin müdahalesini reddediyoruz” diye konuştu.

Uluslararası toplumu, işgalci Türk devletin Özerk Yönetim bölgelerine yönelik saldırılarını durdurmaya çağıran Bersûm, Süryani ve tüm Suriye halkının hedeflerini gerçekleştirene kadar şehitlerin izinde yürüyeceklerini vurguladı.

Anma töreni, 90’lı yıllardan bugüne kadar şehitlerin fedakarlığını anlatan bir sinevizyonun gösterilmesiyle sona erdi.