BM’ye çağrı: ‘Efrîn’de Êzidîler zorla müslümanlaştırılıyor’

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, Türk devletinin işgali altındaki Efrîn’de Êzidîlerin ENKS’nin de gözleri önünde zorla müslümanlaştırıldığı tepkisinde bulunarak BM ve uluslararası insan hakları örgütlerini sorumluluğa çağırdı.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, işgalci Türk devletinin Efrîn’deki suçlarına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Şengal Meclisi “Tüm Şengal halkı adına Birleşmiş Milletler, insan hakları örgütleri ve kamuoyuna işgal edilen Efrîn’deki halkımıza yönelik ihlallere karşı sessiz kalmama çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Şengal’deki Êzidi katliamını soykırım olarak tanıyan ülkeler bu ihlallere karşı tavır almalıdır. Çünkü Êzidiler yalnızca Şengal’de değil Türk devletine bağlı grupların kontrolündeki topraklarda da aynı vahşetle karşılaşıyor.

Nasıl ki 3 Ağustos’ta KDP peşmergeleri halkımıza ihanet ederek halkımızın katliamlarla karşılaşmasına neden olduysa, Efrîn’deki Êzidilerin bugün de aynı şeyleri yaşadığını görüyoruz.

Êzidiler bugün ENKS başta olmak üzere Efrîn’de bulunan ve kendilerini Kürtperver olarak tanımlayan bazı grupların gözleri önünde zorla müslüman yapılıyor. ENKS Efrîn’deyken dinimize yönelik yapılan bu hakaret, ihanetin tekrarıdır.

Bu soykırıma karşı susan herkesi bizlere yapılanların ortağı olarak göreceğiz. Êzidi halkı ve dostlarımız Efrîn’deki Êzidilere uygulanan bu soykırıma karşı sessiz kalmamalıdır.

Halkımızın dini inancının zorla değiştirilmeye çalışılması 21’inci yüzyılda dünyanın yaşayabileceği en büyük utançtır. Uluslararası Koalisyon’u, Türk devletinin çete gruplarını Efrîn’den çıkarması, halkın savunulması ve evlerine dönmeleri için QSD’ye destek vermeye çağırıyoruz.”