Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için çadır eylemi

Rojava'nın Qamişlo kentinde yapılan çadır eyleminde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek, özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi büyütme mesajı verildi.

Cizre Bölgesi Halk İnisiyatifi, Qamişlo kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla çadır eylemi yaptı.

Cizre bölgesine bağlı birçok merkezde yaşayan halk, 12 Mart stadyumu yakınında açılan çadıra akın etti. Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan halk sık sık ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ sloganını attı.

Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük Suriye İnisiyatifi üyesi Silêman Ehmed, "Tecridin kırılması ve Önderliğin fiziki özgürlüğünün sağlanmasının tek garantisi olan halkımızın bu tutumu bizlere büyük umut veriyor. Uluslararası güçler, Önder Abdullah Öcalan’ı sahiplenen insanlığın ve devrimciliğin kökünü kurutmak isteyen işgalci Türk devletine yardım etti. Kürtleri soykırımdan geçirmeyi amaçlayan Türk devleti, komplo üstüne komplolarla Önderliğin şahsında, Kurdistan Özgürlük Hareketi’ni ile Kürt halkını yenilgiye uğramak istedi” şeklinde konuştu

3 yıldır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin daha da ağırlaştırıldığını ve insan hakları örgütünün sessiz kaldığına dikkat çeken Ehmed, "Önderliğin fiziksel özgürlüğü, günümüz dünyasında özgürlükçü insanların en temel hedeflerindendir. Ortadoğu halkı başta olmak üzere Güney Afrika’dan, Latin Amerika’ya kadarki milyonlar Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için baş kaldırıyor. Halkların bu mücadelesi Önderliğin insanlığını umudu olduğunun bir göstergesidir. Biz Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar daima alanlarda olacağız. Bu nedenle her birey ve yurtsever ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ sloganıyla Ortadoğu ve dünyada barışını ve kardeşliğin garantisi olan Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için mücadelesini yükseltmeli” dedi.

Qamişlo Demokratik Toplum Akademisi Üyesi Mûsa Xelîl ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde yürütülecek olan mücadele ve çalışmalarında gösterecekleri fedakarlığı artıracakları sözünü yineledi.