Cizre Fırtınası hamlesi şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası hamlesine şehit olan 13 QSD savaşçısı Dêra Zor’un Ebu Xeşeb bölgesinde bulunan Xıdır El Hemade Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Ebu Xeşeb bölgesinden yüzlerce kişi 16 Şubat’ta Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Cuma El-Esker (Şahîn), Besam Sultan (Welat), Tamir El-Casim (Ferhan), Yasîn Tah El-Hac(Ebû Fehid), Haris Casim(Sefah), Hesen Ehmed (Murad), Ebd Mecîd Ehmed (Nimir), Mihemed Emîn Hemîd (Umer), Mihend Elîo (Dilsin), Yasir El-Ewad(Sîpan), Îbhrahîm El-Ebd (Ciwan), Kemal Xalid(Zên Firat) ve Îbrahîm Zeke’yi (Îbrahîm) son yolculuğuna uğurladı.

Şehitlikte QSD ve Öz Savunma Güçleri savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi.

Ardından Dêra Zor Gençlik Komitesi, Dêra Zor Kadın Bürosu, Dêra Zor Sivil Meclisi üyeleri birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, şehitlerin ailelerine başsağlığı dilendi ve Efrin ve Dêra Zor’da DAİŞ ve Türk devleti terörüne karşı direniş gösterildiğini ve bölge halklarının birliğinin kazanacağını belirtildi.

Konuşmaların ardından savaşçıların şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehitler sloganlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.