Dêrazor’da 3 çete yakalandı

İç Güvenlik Güçleri’ne bağlı HAT, Dêrazor’daki son saldırılarda eli olan 3 çete üyesini Dêrazor’un kuzeyinde yakaladı.

İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, Anti Terör Güçleri’nin (HAT) Dêrazor’un kuzeyinde düzenlediği bir operasyonda 3 çetenin yakalandığını duyurdu.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Özel güçlerimiz HAT, bugün (21 Eylül) Dêrazor’da dış güçlerle ve yaşanan son yıkıcı olaylarla ilişkileri olan 3 çete üyesini yakaladı.

Güçlerimizin terör örgütlerine karşı yürüttüğü başarılı eylemler ve bölgelerimizi terörist hücrelerden temizleme kapsamında, yapılan izlemeler sonucunda dış güçlerle bağlantısı olan ve Dêrazor’da fitne çıkarıp güvenlik ve asayişi yok etmeye çalışan 3 çete üyesinin evine operasyon düzenledi. Güçlerimiz 3 çete üyesini gözaltına alarak, yanlarında bulunan silah ve mühimmatlara da el koydu.”

Ele geçirilen malzemeler şunlar: RBK tüfeği, 2 silah, 2 el bombası, 3 kalaşnikov, 15 şarjör, DAİŞ’e ait para, bir silah ruhsatı, 5 cep telefonu

Merkez açıklamasında, “Bu operasyon, güçlerimizin her karış toprağımızın güvenliğinin sağlanmasındaki dikkatine ve çete kalıntılarının temizlenmesine yönelik operasyonların devam etmesine ve bölgelerimizin her tehdit ve tehlikeden temizlenerek huzurun sağlanmasına işaret ediyor” denildi.