Dêrazor’daki çatışmada 8 saldırgan öldü, 16’sı yaralandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) kaynakları Şam hükümet güçleri ve çetelerinin Dêrazor’a yönelik saldırısı nedeniyle yaşanan çatışmalarda 8 saldırganın öldürüldüğünü, 16’sının yaralandığını bildirdi.

Şam hükümet güçleri ve ona bağlı Difa Watanî çeteleri 7 Ağustos günü saat 02.00 sıralarında Meyadîn, Bû Kemal ve Eşare bölgesindeki cephelerinden Dêrazor’un doğu bölgesindeki Zîban, Şihîl, Tiyane, Dernic, Ebû Herdûb, Ebû Hemam, El Latwa ve Xiranîc bölgelerini bombaladı.

Yerel kaynaklara göre bu güçler Şam’a bağlı "Genel İstihbarat" başkanı Husam Loqa'nın emriyle Dêrazor’un doğu yakasındaki Beqris Jorin, Beqris Jerin, Qûriye ve Sibêxan kasabalarından bot ile bölgeye girmek istedi.

QSD Basın İrtibat Merkezi açıklamasına göre, Dêrazor’daki yerleşim alanlarına yönelik saldırılarda 2 sivil şehit oldu, aralarında 2 çocuğunda bulunduğu 7 sivil yaralandı.

Besîra, Zîban, Şihêl, Tiyane, Dernic, Ebû Herdûb, Ebû Hemam, El Latwa ve Xiranîc gibi köy ve beldelerin yakınlarında Dêrazor ve Hecîn Askeri Meclis güçleri ile saldırgan gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. 

Bölge komutanlığı QSD’nin dört saat süren çatışma ardından saldırıyı püskürttüğünü kaydetti. 

Çatışmalarda 8 saldırganın öldürüldüğü, bunlardan 3’ünün cenazesinin QSD’nin eline geçtiği ve 16 saldırganın yaralandığı bildirildi. Diğer saldırganların da kaçtığı belirtildi. 

Dêrazor Askeri Meclis güçleri çatışmaların yaşandığı Ebû Hemam beldesinde güvenlik tedbirleri alırken, diğer beldelerin tamamında ise sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve kontrol noktaları arttırıldı. 

Çetelerin bombardımanları nedeniyle evlerinden çıkmak zorunda kalan yurttaşlar, Dêrazor’un kuzeyindeki Ezbe ve Sor kentlerinin kırsalına geçtiler.