Efrîn-Şehba’ya saldırı bilançosu

HRE Basın Merkezi, İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Mayıs ayında Efrîn-Şehba Kantonu'nu 124 kez bombaladı. Saldırılarda bir çocuk şehit düştü.

TÜRK DEVLETİNİN BİR AYLIK SALDIRISI

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) Basın Merkezi, işgalci Türk devlet ordusunun mayıs ayında Efrîn-Şehba Kantonu'na yönelik gerçekleştirdiği saldırıların bilançosunu açıkladı. 

Paylaşılan bilançoya göre işgalci TC ordusu, 1 Mayıs-31 Mayıs tarihleri ​​arasında Şehba-Efrîn ve çevresine bağlı 37 köy ve kasabaya 124 kez saldırı düzenledi. Şam hükümet güçlerine ait 3 mevzi de vuruldu.

HRE Basın Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

"Tank, obüs ve havan topları, drone ve silahlar, intihar drone'ları ve bombardıman uçaklarıyla gerçekleştirilen saldırılarda halkın evleri, tarım arazileri, bağ ve bahçeler de zarar meydana geldi.

18 Mayıs'ta Şehba'nın Semoqa köyüne düzenlenen saldırıda Ferês Xelef İbrahim adlı çocuk şehit oldu, 3 çocuk da yaralandı.

31 Mayıs'ta Şehba'nın Şêx İsa köyüne düzenlenen bombardımanda 60 yaşında bir kişi yaralandı.

19 Mayıs'ta Seda Şehba köyüne düzenlenen drone saldırısında Şam hükümetine bağlı Beşar Cabora (36) adlı asker yaralandı.

24 Mayıs'ta Efrin'in Şerewa kentine bağlı Hirşa Sixuneke köyünde Şam Hükümeti güçlerine ait bir noktaya dronela gerçekleştirilen saldırıda maddi hasar meydana geldi.

15 Mayıs'ta Efrin'in Şera kentine bağlı Kefer Anton köyünde Şam hükümetinin mevzisini hedef alan bir drone saldırısında maddi hasar  yaşandı."