Efrîn’de bir hafta: Kaçırma, yağma, gasp, zorla göçertme

Türk devleti işgali altında tuttuğu Efrîn’de son bir hafta içerisinde insan kaçırma, yağma, gasp, zorla göçertme ve demografik değişim suçlarını işlemeye devam etti.

Türk devleti Efrîn’i 2018’de işgal ettikten sonra tam bir terör rejim oluşturdu. İnsan kaçırma, fidye, yağma, gasp, işkence, infaz ve demografik değişim gündelik suçlar haline geldi.

Türk devletinin Suriye’de bir milyonu aşkın mülteciyi yerleştirme planı da etnik temizlik projesinin bir parçası olarak uygulanıyor. Kürtler kendi topraklarından zorla ve katliamlarla göçertilirken, yerlerine çetelerin aileleri ve Türkiye’ye sığınan mülteciler yerleştiriliyor.

DEMOGRAFİK DEĞİŞİM

ANHA’nın haberine göre son bir hafta içerisinde 43 mülteci daha İstanbul’dan taşınarak sınırdışı edilerek, Efrîn’in Cindirêsê ilçesindeki Hema sınır kapısından kantonuna gönderildi.

Bu arada mart ayı başında Cindirêsê ilçesine bağlı Sindiyankê köyünde inşasına başlanan sömürge evleri de tamamlandı.  50 üniteden oluşan sömürge evlerine Derazorlu “Şerqiye” çetelerin ailelerinin yerleştirileceği belirtiliyor.  

İNSAN KAÇIRMA VE FİDYE

Türk devletinin işgal alanlarında kurduğu paramiliter suç aygıtı “Sivil Polis”, işgal altındaki Ezaz’dan Efrîn’e dönen iki yurttaşı kaçırdı. Serbest bırakılmaları için ailelerinden 10 bin dolar fidye istendi. Nerede tutuldukları ve akıbetleri bilinmiyor.

23 Eylül’de de Cindirês ilçesinde 3 kişiyi kaçırıldı. Kaçırılanların Aşkan köyünden Horo Oso (25), Dêr Belot köyünden Ehmed Ali El İsa (33) ve Luqman Mihemed Hesen (34) olduğu öğrenildi.

Ayrıca sınırı geçmeye çalışan 70 kişi de Efrîn’deki çete yönetimine teslim edildi ve Türk lirası cinsinden para cezaları verildi.