Efrîn, Türk devletinin suç işleme laboratuvarına dönüştü

İşgalci Türk devleti, Efrîn’de eylül ayına da insan kaçırma suçları ile başladı. Ağustosta en az 62 kişi kaçırılmıştı.

Türk devletinin işgal altındaki Efrîn bölgesinde hayata geçirdiği paramiliter suç aygıtı Askeri Polis, Eşrefiyê Mahallesi’nde bir kişiyi kaçırdı. Kaçırılan kişinin Bilbilê ilçesine bağlı Şerqiya köyünden Mistefa Henan Mihemed (44) isimli yurttaş olduğu öğrenildi.

2 Eylül günü de Türk devletine bağlı “Güvenlik” çeteleri, Şera ilçesine bağlı Dêr Siwan köyünden Eli Nebo Osman (25) adlı genci kaçırmıştı. Akıbeti bilinmeyen gencin serbest bırakılması için ailesinden 10 bin dolar fidye talep edilmişti.

8 AYDA EN AZ 270 KİŞİ KAÇIRILDI

Türk devleti 2018’den bu yana işgal altında tuttuğu Efrîn’de tam bir terör rejimi kurdu.  Efrin-Suriye İnsan Hakları Örgütü’ne göre Türk devleti ve çeteleri ağustos ayında 6'sı kadın 62 yurttaşı kaçırdı. Kaçırılan kadınlardan birinin çetelerin tecavüzüne uğradığı belirtildi.

Ocak-Temmuz arasındaki yedi ayda ise en az 208 kişi kaçırıldı, 17 bin ağa kesildi. İnsan Hakları Örgütü, Türk devletinin sistematik suçlarını şöyle özetlemişti: “İşgalci Türk devleti, bölgede katliam, insan kaçırma, şiddet, fidye, halkın mal ve mülküne el koymanın yanı sıra el koyduğu malzemelerin tekrar pazarda satılması ve doğa kırımı gibi işlediği suçlarla insan haklarını ihlal ediyor.”

8 AYDA ONLARCA ÇOCUK KATLEDİLDİ

Yılın ilk 8 ayında ayrıca Efrîn ve Şehba bölgesinde patlamalar sonucu 15 çocuk katledildi, 16 çocuk yaralandı, 4 çocuk tecavüze uğradı, 9 çocuk tutuklandı, cinsel saldırı ve işkence sonucu bir çocuk katledildi, 6’sı yaralandı, biri bebek olmak üzere 8 çocuk kaçırıldı, 6 çocuk ise saldırı sonucu katledildi.