Fırat Bölgesi: Önder APO'nin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelemiz sürecek

Fırat Bölgesi’nde binlerce kişi “25’nci yıl Uluslararası Komplo'nun boşa çıkarıldığı ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlandığı yıl olacak” şiarıyla 9 Ekim Komplosu'nu kınadı.

Fırat Bölgesi’ne bağlı Girê Spî ve Kobanê kantonlarından binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen 9 Ekim Uluslararası Komplosu'nu protesto etmek için toplanarak Özgür Kadın Meydanı’ndan Şehîd Egîd Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi'nin posterleri ile “Ji bo rêbertî azadî, bimirin faşîst, nikarin roja me tarî bikin” yazılı pankartlar taşındı.

“Bê serok jiyan nabe” sloganıyla Şehîd Egîd Meydanı’na ulaşan eylemciler bir açıklama yaptı. Burada konuşan Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahin, komplonun amacına dikkat çekti.

Mihemed Şahin konuşmasında şu hususlara dikkat çekti:

“Komplonun üzerinden 24 yıl geçti. Komployla özgürlük hareketlerini sonlandırmak ve bölge halkını karanlık döneme götürmek istediler. Fakat tüm planları boşa çıktı ve Önderliğin fikirleri zindan duvarlarını aşarak halkların özgürlük yolu oldu. Aynı zamanda bu fikirler işgalci Türk devletine darbe vurdu.”

Bugün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerini esas alan milyonlarca insanın Önderliğin fiziki özgürlüğü için çağrı yaptığını belirten Şahin, “Ortadoğu’nun her bölgesinde Önderliğin fiziki özgürlüğü için eylemler var. Bu büyük bir başarıdır” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkının Önder Öcalan sayesinde bugün korkularını yıktığına  söyleyen Şahin, “Halk bu fikirlerle kendini yönetiyor ve binlerce çocukları sınırlarını koruyor. Önderliğin felsefesi sayesinde kendimizi tanıdık ve özgür yaşıyoruz. Bu bağlamda Önderliğe borçluyuz. İmralı duvarları yıkılıncaya, Türk devletini topraklarımızdan çıkarıncaya ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayıncaya kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.