Fırat halkı, 3 şehidi son yolculuğuna uğurladı

Fırat bölgesinde yüzlerce kişi, 3 şehidini son yolculuğuna uğurladı.

Mihemed Misto (Mihemed Kobanê), Zêdo Esed (Zêdo Kobanê) ve Xalid Xelîl (Xalid Kobanê) dün Kobanê’nin Sirîn ilçesinde askeri görevi sırasında şehit düştü. Kobanê’de yüzlerce kişi, şehitleri son yolculuğuna uğurlamak için Şehit Dicle Şehitliği’nde toplandı.

'İŞGALCİ TÜRK DEVLETİNE KARŞI MÜCADELE YÜKSELTİLMELİ'

Törende konuşma yapan Şeran İlçe Meclisi Eşbaşkanı Lütfiye Silêman, uluslararası güçlerin sessizliğini kınayarak, "İşgalci Türk devletine karşı mücadele yükseltilmelidir" dedi, şöyle devam etti: "Her şehit Şehit Dicle Şehitliği’nde defnedilir. Onun yerine bu topraklara güvenlik ve istikrarı sağlamak için sahip çıkacak yüzlerce kişi vardır. Türk devletinin barbarlığına karşı direnmeye baştan söz veriyoruz."
Lütfiye Silêman, "Bizim yüzümüzden kimse saldırıya uğramadı, biz onlara karşı zayıfız ve topraklarımızı işgal etmeye çalışıyorlar. Ama biz onlara köleliği tanımadığımızı ve birilerine boyun eğmenin âdetimiz olmadığını söylüyoruz. İlk günden itibaren direnmeye karar verdik” ifadelerini kullandı.
Fırat bölgesi Eğitim Öğretim Komitesi Eşbaşkanı Bekir Ceradê ise "İşgalci Türk devleti, halkın moralini bozmak, kültürünü yok etmek için eğitim ve hizmet merkezlerini hedef alıyor. İşgalci Türk devletinin yok etmeye çalıştığı bu milletin dünya için neler yaptığını, DAİŞ çetelerinin teröründen nasıl kurtardığını hatırlıyor musunuz” diye konuştu.
Cerade, "Terörü işgalci Türk devleti yaratmıştır ve Türk yetkililer terörü yöneterek dünyaya yaymaktadır" dedi.
Son olarak Fırat bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, üç şehidin şehadet belgelerini okudu ve ailelerine teslim etti.
Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.