Fırat Kantonu halkı işgal saldırılarını protesto etti

İşgalci Türk devletinin saldırıları Fırat Kantonu’nda düzenlenen bir yürüyüş ve açıklama ile protesto edildi.

Fırat Kantonu’na bağlı Sirîn ilçesinde kitlesel bir yürüyüş yapıldı. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’ne yönelik saldırılarının protesto edildiği yürüyüşe sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Şirîn Meclisi Yöneticisi Şeban Ebdurezaq, eylemciler adına yaptığı açıklamada Türk devletinin DAIŞ’i yeniden canlandırmak istediğini belirtti.

Şeban Ebdurezaq, “Uluslararası güçlerin de saldırılara karşı sessiz kalması bölgeye yönelik saldırıları artırıyor. Önder Abdullah Öcalan'ın özgür düşünceleri ile örgütlenip, Türk devletinin saldırılarına karşı direneceğiz. Özgür bir yaşam için canlarını feda eden şehitlerimizin yolunda yürüyeceğiz” dedi.

Kobanê’de Özerk Yönetim'e bağlı kurumlar, belediye ve meclisler komünler ve çok sayıda kişi saldırıları protesto etmek için bir araya geldi.

14 Ocak'ta işgalci Türk devletinin hedef aldığı Kobanê elektrik santrali önünde yapılan açıklamada Türk devletinin saldırıları sonucunda elektrik santralleri zarar gördüğü için 360 köyün elektriksiz kaldığı hatırlatıldı

Kobanê Meclisi Eş Başkanı Mistefa Îto, “Türk devletinin bölgenin altyapısını hedef almasını kınıyoruz. Enerji Dairesi'nin bölge halkına destekleri övgüye değerdir. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Fırat Kantonu Enerji Dairesi Eş Başkanı Welîd Cîmen, halkın işgal saldırılarına karşı direnişini selamlarken, ortak açıklamayı El Ewn aşireti büyüklerinden Casim El Casim okudu. Açıklamada,  “İşgalci Türk devletinin bölgeye ve altyapısına yönelik saldırılarına bölge ve uluslararası güçlerin sessiz kalması saldırıların artmasına neden oluyor. Uluslararası güçler ve insani yardım kuruluşları bölge halkına gerekli destekleri vermesi gerekiyor” denildi.