Fırat Kantonu’nda Türk devlet protesto edildi

Fırat Kantonu'nda yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağır tecride ve Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına karşı protesto yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüş, Özgür Kadın Meydanı'ndan Barış Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüşçüler, Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşırken "Bê Serok jiyan nabe” sloganları atarak tepkilerini dile getirdi.

Barış Meydanı'nda toplanan protestocular, saygı duruşunda bulunduktan sonra Kongra Star Koordinasyon Üyesi Macîde Hesûn bir konuşma yaptı. 

Macîde Hesûn, Abdullah Öcalan'a yönelik ağır tecride vurgu yaparak, "Binlerce ülke bu tecride karşı ayaklanıyor, faşizme karşı çıkıyor. Dünya halkları artık Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyor. Bizim pozisyonumuz belli, kazanana kadar sahada olacağız” dedi.

EYN ÎSA’DA YÜRÜYÜŞ

Fırat Kantonu'nun Eyn İsa ilçesinde de yüzlerce Girê Spî sakini ve göçmen, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü talep etmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, Ulu Cami önünden başlayarak Cudi kavşağında sona erdi. Protesto sırasında özgürlük tutsaklarının direnişini destekleyen sloganlar atıldı ve Abdullah Öcalan'ın posterleri taşındı.

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Ruqeya Mihemed, Cudi kavşağında yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve uluslararası güçlerin Türk devletinin saldırılarına karşı sessizliğini kınadı. 

Ruqeya Mihemed, Abdullah Öcalan'ın fikirlerine sahip insanların özgürlük ve işgal altındaki bölgelerin kurtuluşu için savaşacağını belirtti. Eylem, "Bê Serok jiyan nabe" ve "Bijî berxwedana girtiyan" sloganlarıyla sona erdi.