Girgê Legê’de tecride karşı çadır eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve tehditlere karşı Qamişlo Kantonu’na bağlı Girkê Legê ilçesinde çadır eylemi devam ediyor.

İmralı tecridi ve tehditlere karşı 10 Temmuz’da Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ile Genç Kadınlar Birliği tarafından ilan edilen seferberlik kapsamında Qamişlo Kantonunun Girke Legê ilçesinde çadır eylemi başlatıldı.

Çadır eyleminin bugün akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Eyleme kurum ve meclislerin yanı sıra Şehit Aileleri Meclisi üyeleri ile siyasi parti temsilcilerinden onlar ilçe sakini katıldı.

Eylemde konuşan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Çiya Kurd Mihemed, Abdullah Öcalan’a yönelik yaklaşımı gayri ahlaki olarak nitelendirdi.

Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan tehditleri şiddetle kınayan Mihemed, “Önder Abdullah Öcalan şahsında tüm direnişçi halklar ve gençler hedef alınmıştır” dedi.

Mihemed, “Önder Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan ihlallere ve suçlara karşı sessiz kalmayacağız. Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar gençler olarak mücadelemizi büyüteceğiz” diye ekledi.

Girkê Legê İlçe Meclisi Üyesi Nesrîn Mihemed de bir konuşma yaparak tüm halklara “Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi çatısı altında hareket edin ve Özgürlükçü halkların Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne olan talebi gerçekleştirene kadar mücadeleyi yükseltelim” çağrısında bulundu.

Çadırda ayrıca Abdullah Öcalan’ın Devrimci Halk Savaşı ve gençlerin rolü değerlendirmelerine yer veren bir sinevizyon izlendi.