Halep halkı Şehit Gelhat Efrîn’i son yolculuğuna uğurladı

Halep'teki yüzlerce kişi, YPG savaşçısı Orhan Şêxo’yu (Gelhat Efrîn) son yolculuğuna uğurladı.

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki yüzlerce kişi, şehit YPG savaşçısı Orhan Şêxo’nun (Gelhat Efrîn) cenazesini Yasîn Hastanesi’nden annelerin zılgıtları arasında alarak şehitliğe doğru yola çıktı.

Cenaze töreninde konuşan YPG komutanlarından Şervan Efrînê, “Bu kutsal gün, PKK’nin kuruluşunun yıl dönümüdür, savaşçı Gelhat bugün şehadete ulaştı” dedi.

'ÖZGÜRLÜKTEN BAŞKA BİR ŞEYİ KABUL ETMİYORUZ'

Şervan Efrîn, şöyle devam etti: “Savaşımız işgalci Türk devletinin tüm planlarına karşıdır. Şehit Gelhat başından itibaren bu savaşa katıldı ve Efrîn’den Şêxmeqsûd’a kadar olan hamlelere katıldı ve Til Temir’de şehadete ulaştı. Ülkeyi savunma uğruna şehitler veriyoruz ve düşmandan korkmuyoruz. Özgür ve demokratik bir ülke ile onurlu bir yaşamdan başka bir şey kabul etmiyoruz."

Şervan Efrîn, herkesin işgalci Türk devletine karşı durması gerektiğini belirtti.

Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Rewşen Mihemed, Şehit Gelhat’ın mücadelesini selamlayarak, “Saldırılar bizi zayıflatamaz, ancak özgürlüğü sağlama gücümüzü ve ısrarımızı arttırıyor” dedi.

'OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM'

Şehit annesi Zeyneb Hec Muslîm ise şöyle konuştu: “Oğlum ülkesi uğruna canını feda etti. O dört parça Kürdistan’ın şehididir. O Efrîn ve işgal altındaki bölgelerin kurtarılması için yemin etti. Tüm kurtarma hamlelerinde oğlumun mücadelesini destekledim. Şehadet onurdur. Bugün büyük bir savaşla karşı karşıyayız, binlerce şehit verdik ve yoldan azla dönmeyeceğiz. Şehit aileleri olarak şehitlerin fedakârlıklarına sahip çıkmalıyız ve takipçileri olmalıyız.”

Ardından Demokratik Toplum Eğitim ve Öğretim Komitesi Üyesi Zîlan Şêxo, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Şehit Orhan Şêxo (Gelhat Efrîn), işgalci Türk devletinin 23 Kasım’da Til Temir’e yönelik hava saldırısında şehit düştü.