Halep ve Şehba’da tecrit protestosu

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiye mahalleleri ile Şehba’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a üzerindeki tecrit protesto edildi ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiye mahalleleri Sağlık Meclisi ile Şehba kentinin Kongra Star Sağlık Komitesi bünyesinde yer alan onlarca çalışan, 41 aydır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için açıklama yaptı. 

Halep’te Kürtçe ve Arapça yapılan açıklamayı Şehit Xalid Fecir Hastanesi sağlık çalışanı Dua Îbiş ve Kongra Star Sağlık Komitesi Yönetimi üyesi Nisrîn Mihemed okudu. 

Şehba’daki açıklama ise Efrîn ve Şehba Kantonu Sağlık Komitesi üyesi Evîn Elî tarafından yapıldı. Şehba’da düzenlenen eyleme Êzidî Birliği, Kadın Kurulu, Kongra Star, Heyva Sora Kurd ve Sağlık Kurulu üyeleri ile Şehmeran Doğal Tıp Merkezi çalışanları katıldı.

Her iki kentte yapılan açıklamalarda Abdullah Öcalan'a uyguladığı ‘disiplin cezaları’ kınanarak, "Önder Abdullah Öcalan'ın sağlığı bizim sağlığımızdır. Önderliğimizin tehlikede olduğunun bilincindeyiz" denildi.

Açıklamalarda İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve dünya sağlık örgütlerinden sorumluluklarını yerine getirerek ciddi adımlar atmaları istendi. 

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Sağlık Konseyi, birkaç gün önce Hesekê kentinde, Önder Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin sağlık üzerindeki sonuçlarını tartışmak üzere ‘Tecrit insan sağlığı üzerindeki en büyük tehdittir ve yaşam hakkının ihlalidir’ şiarıyla bir konferans düzenlemişti.