Heftanin’den Amanoslar’a gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Heftanin’dan Amanoslar'a bir dizi gerilla eylemi gerçekleştirildiğini bildirdi.

HPG-BİM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 24-27 Mayıs tarihleri arasında Heftanin, Van, Amed ve Hatay’da işgalci Türk güçlerine karşı eylemler düzenledi. Bu eylemlerden bazılarının sonuçları netleştirilmezken, Van’da en az 2 askerin, Hatay’da bir öldüğü, Lice’de iki baz istasyonunun imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada eylemlere ilişkin şu detaylar yer aldı:

27 Mayıs günü saat 14.00'da Medya Savunma Alanları'ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Partizan Tepesi'nde konumlanan düşman birliklerini hedeflemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

27 Mayıs günü işgalci TC ordusu Hatay'ın Payas ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. 28 Mayıs günü saat 09.00'da güçlerimiz bu operasyon birliğini hedeflemiş ve gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, operasyon kapsamını genişletmiştir.

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 28 Mayıs günü saat 17.00'da Van'ın Çatak ilçesine bağlı Kato Xelila bölgesinde bulunan Çelê Buka alanında bir karakol yapımının güvenliğini sağlayan askerleri hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki 2 asker öldürülmüştür.

24 Mayıs günü saat 21.30'da YJA Star güçlerimiz, Amed'in Lice ilçesine bağlı Şehit Ferhat alanındaki Hindiv köyünde bulunan baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve baz istasyonu tümden imha edilmiştir.

YJA Star güçlerimiz, 25 Mayıs günü yine Şehit Ferhat alanına bağlı Mizak köyü yakınlarında bulunan baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlenmiş ve tümden imha edilmiştir.”

HAVA SALDIRILARI

HPG-BİM, aynı açıklama Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırılarına ilişkin de bilgiler verdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“İşgalci TC ordusu 25 Mayıs gününden beri Xakurkê bölgesine bağlı Şêxzade, Kolik ve Sıninê alanlarını belli aralıklarla her gün bombalamıştır. 28 Mayıs günü yapılan bombardımanlarda yöre halkına ait bağ ve bahçeler zarar görürken, bombardıman anında bahçesinde çalışan bir sivil vatandaş da yaralanmıştır.

Savaş uçakları ayrıca, 28 Mayıs günü saat 09.30'da Zap bölgesine bağlı Werxelê alanını, saat 17.45'te ise Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”