Hesekê’de Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için çadır eylemi başladı

Hesekê’de “Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu halklarının barış teminatıdır” şiarıyla çadır eylemi başladı.

Cizre Bölgesi Halk İnisiyatifi, 9 Eylül'den itibaren tecridi kınamak amacıyla eylem ve etkinlik düzenlemeye başladı. Bu kapsamda bugün de Hesekê’nin Nesra Mahallesi'ndeki Süryani Meydanı’nda çadır eylemi başlattı.

Eğitim Merkezi, Cizre Bölgesi Enerji Komitesi ve Kuzey ve Doğu Suriye Ekonomi Komitesi’nden oluşan heyetler de eyleme katıldı.

'TECRİDİ KIRANA KADAR DİRENİŞİ BÜYÜTELİM'

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclis üyesi Nalîn Elî, “Önder Abdullah Öcalan’ın geliştirmiş olduğu fikir ve felsefesi sayesinde bölgede birçok kazanım elde ettik” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik planlanan ve hâlâ devam eden komplo ile amaçlananın devrimi engellemek olduğunu ifade eden Nalîn Elî, Abdullah Öcalan’ın komployu boşa çıkararak İmralı zindanını bir bilim ve aydınlanma akademisine çevirdiğini belirtti.

Özgürlük isteyen devrimci ve demokrat kesimlere Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırıncaya ve fiziki özgürlüğü sağlayıncaya kadar direnişi yükseltme çağrısı yapan Nalîn Elî, ayrıca uluslararası topluma ve ilgili kurum ve kuruluşlara da Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında açıklama yapmaları çağrısında bulundu.

Eğitim Merkezi adına söz hakkı alan Mele Elî ise “Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü halkların özgürlüğü ve barışın teminatıdır” dedi.

Eylem yarın akşama kadar sürecek.