Hesekê'de KDP’nin saldırısı protesto edildi

Türk devletiyle işbirliği içerisinde soykırım planını devreye sokmaya çalışan KDP’nin Kurdistan Özgürlük Gerillalarına saldırması Hesekê’de düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Hesekê’de bir araya gelen çok sayıda kişi, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) işgalci Türk devletiyle işbirliği içinde olmasını ve HPG'ye yönelik saldırıları protesto etti. Rêber Parkı’nda yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

Açıklama yapan Hesekê Kantonu Meclisi Başkan Yardımcısı Farûq Tozo, şunları vurguladı:

"KDP, Kürt düşmanlarıyla ihanet ve ittifak içindedir. Türk ordusuyla açık bir şekilde Medya Savunma Alanlarında HPG'ye saldırdı. KDP ve Türk ordusu, HPG'yi kuşatmak için güneyden ve kuzeyden saldırıyor. Halkımıza karşı planlarını sürdürmeye çalışıyor.

KDP, Türk devleti ile açık işbirliği yapıyor, özel güçlerini HPG üzerine gönderiyor. KDP, Kürt halkının umutlarını ve iradesini kırmak isteyen düşmanların emirlerini yerine getiriyor.

KDP’nin saldırıları kardeşler arasında bir savaşa işaretidir. Bu saldırılar sadece acı getirecek. Türk devleti, her yola başvurarak Kürt halkının umutlarını yok etmek istiyor ve saldırılar soykırım aşamasına geldi. Tarih de buna şahittir. Tuhaf olan, Mesrur ​​Barzani'nin dış güçlere Kürdistan Bölgesi'nin meşruiyetinin korunmasına yardım çağrısında bulunmasıdır. Hatta Türk kuvvetlerinin bölgeye girmesini sağladı. Masrur'un ulaşmak istediği gerekçe bu mu, yoksa işgalin bir gerekçesi mi?

KDP'nin utanç verici eylemlerini kınıyoruz. KDP'nin ne denli ihanete düştüğünün anlaşılması gerekiyor."