Hesen: DAİŞ’e Türk devleti desteği sürüyor

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Ali Hesen, DAİŞ’in tüm kaynaklarını ve desteğini Türk devletinden aldığını belirterek, “Türk devleti, işgali altındaki bölgelerde onları eğitip örgütleyerek gönderiyor” dedi.

İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Ali Hesen, DAİŞ saldırıları ve tehlikesine karşı halkın ve bölgenin savunmasının devam ettiğini söyledi.

Kuzey-Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Ali Hesen, ANF’ye konuştu.

Ali Hesen, 23 Mart 2019 Baxoz zaferinin ardından yeni mücadele döneminin başladığını belirterek, “DAİŞ, bölgedeki askeri ve sivil kurumları hedef alarak bazı bölgeleri tekrardan ele geçirmek için saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırıları düzenleyen DAİŞ’in uyuyan hücre yapılanmalarına dönük operasyonlarımız da devam ediyor” dedi.

Türk devletinin DAİŞ saldırılarına ivme kazandırdığını kaydeden Hesen, şunları söyledi: “DAİŞ, Türkiye’nin bölgeye dönük saldırılarına denk Qamişlo, Minbic ve Reqa gibi güvenli bölgelerde bombalı saldırılar düzenledi. DAİŞ bu saldırılarla terörü yeniden örgütlemek ve bölgeyi tekrar kontrol etmek istiyor. DAİŞ, tüm kaynaklarını ve desteğini Türk devletinden alıyor. Türk devleti, işgali altındaki bölgelerde onları eğitip örgütleyerek gönderiyor.”

İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Ali Hesen, saldırılara karşı duracaklarını belirterek, “DAİŞ terörünün tamamen sonlandırılması için çalışmalarımız sürüyor. İç Güvenlik Güçleri olarak halkımızı tüm saldırılara karşı koruyacağız ve bölgemizi savunacağız” şeklinde konuştu.