HPG gerillası Hogir Qamişlo’un taziyesine kitlesel ziyaret

Medya Savunma Alanları’nda 7 Ekim 2020’de şehit düşen HPG gerillası Hogir Qamişlo için Qamişlo’da kurulan taziyeye kitlesel ziyaretler gerçekleşti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 8 Nisan’da yaptığı açıklamada Hogir Qamişlo’nun (Hisên Ehmed) 7 Ekim 2020’de Medya Savunma Alanları’nda şehit düştüğünü duyurmuştu.

Qamişlo Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde taziye çadırı kurdu.

Çadıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Şehit Hogir Qamişlo’nun fotoğrafları asıldı.

Gerillanın ailesi, akrabası ve arkadaşlarının yanı sıra Qamişlo’nun ilçe ve beldelerinden gelen onlarca sivil toplum üyeleri ile siyasi parti temsilcileri taziye çadırına akın etti.

Bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı taziyede Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihyedin Hesen yaptığı konuşmada HPG/YJA Star gerillalarına minnettar olduklarını belirterek, “Gerillalar yıllardır en vahşi saldırılara karşı büyük bir iradeyle direniyor” dedi.

Hesen, “Düşman Önder Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi uygulayarak ve gerillaya saldırarak halkımızı yok etmek istiyor. Ancak düşman bunu bilmeli ki halkın iradesi, örgütlenmesi ve birliği güçlüdür” ifadelerini kullandı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Üyesi Silêman Osman, güç kaynaklarının şehitler olduğunu ifade ederek, şehit çocuklarının fotoğraflarını taşıyan ailelerin halka moral ve maneviyat verdiğini ve verilen bu güçle devrimin büyüdüğünü sözlerine ekledi.

Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed Zedan ise gerilla Hogir Qamişlo’nun ailesine başsağlığı dileyerek tüm özgürlük şehitlerini andı.

Zedan, “Önder Abdullah Öcalan’ın dediği gibi şehitlerine öncülük eden bir halk hiçbir zaman yenilgiye uğramaz” dedi.

Kongra Star adına kısa bir konuşma yapan Menice Heyder,  “Gerillalar halkımız onurlu bir yaşam yaşaması için Medya Savunma Alanları’nda işgalci Türk devletine karşı büyük bir iradeyle direniyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra gerilla Hogir’in şehadet belgesi okunarak “Şehit namirin” sloganları ve zılgıtlar eşliğinde ailesine teslim edildi.