HRE: 2 savaşçımız şehit düştü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Egîd Efrîn ve Zinar Tilqerah adlı savaşçılarının şehit düştüğünü açıkladı.

HRE açıklamasında şehit düşen savaşçılara ilişkin şunlar belirtildi:

“Türk devletine bağlı çeteler, 7 Ekim sabah saat 06:00’da Efrîn Bölgesi’ndeki cephelerimize saldırı düzenledi. Savaşçılarımızın yanıt vermesi üzerine şiddetli bir çatışma çıktı. Çatışmada çetelerin ölü ve yaralıları oldu fakat sayı netleştirilmedi. Egîd Efrîn ve Zinar Tilqerah adlı yoldaşlarımız da bu çatışmada kahramanca savaşarak şehadete ulaştı.

EGÎD EFRÎN

Efrîn’in Raco ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelen yoldaşımız Egîd Efrîn, Rojava Devrimi’nin başlamasıyla her onurlu insan gibi devrimin saflarına katıldı. Egîd yoldaş DAİŞ, El Nusra ve Türk ordusunun saldırılarına karşı verilen savaşa bir komutan gibi katıldı. Özelikle 2016 yılında Şehba ve Efrîn Çağın Direnişi’nde aktif rol oynadı. Efrîn’in işgalinin ardından Şehit Egîd, direnişin en ön saflarında yer aldı ve düşmana karşı düzenlenen her eylemde belirleyici bir misyon üstlendi. Savaşında cesur ve çalışkan olan yoldaşımız kısa bir süre içinde tabur komutanlığına geldi. Halkına ve devrime karşı olan sorumluluğu her geçen gün büyüyordu, bu doğrultuda yaşama ve savaşa dahil oluyordu. Yoldaşlık temelinde her zaman alçakgönüllülükle yaşadı, hesap yapmadan büyük bir emekle çalışmalarını yürütüyordu.  Bu ruhla da son nefesine kadar düşmana büyük darbeler vurdu ve büyük bir kahramanlıkla şehitler kervanına katıldı.

ZİNAR TİLQERAH

Arap halkında olan yoldaşımız Zinar Tilqerah, 2016 yılında özgürlük mücadelesini tanımasının ardından devrimin saflarına katıldı. Kürt ve Arap birliğinin Ortadoğu’da ezilen bütün halkların özgürlüğüne vesile olacağına inandı, Rêber Apo’nun demokratik ulus projesini benimsedi ve bunun için devrimin çalışmalarına büyük bir heyecanla katıldı. Zinar yoldaş, Cebhet El Ekrad birliklerinde DAİŞ’e karşı savaştıktan sonra saflarımıza katıldı, aynı ruhla işgalci güçlere karşı savaştı. Efrîn Çağın Direnişi hamlesinde yer alarak onlarca destana mührünü vurdu.

Her iki yoldaşımızın şehadeti, işgalcilere karşı mücadelemizi büyütecek. Yoldaşlarımızın intikamını kesinlikle alacağız. Başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. HRE olarak halkımızın ve şehitlerimizin hayali olan özgür bir ülkeyi kuracağımız sözümüzü yeniliyoruz.

Yoldaşlarımızın kimlikleri şu şekilde;

Kod adı: Egîd Efrîn

Adı soyadı: Mahsûm Begdaş

Anne adı: Hûriye

Baba adı: Rifat

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn Bölgesi – 7 Ekim 2022

****

Kod adı: Zinar Tilqerah

Adı soyadı: Alaadîn Silêbî

Anne adı: Ayşa

Baba adı: Mustafa

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn Bölgesi – 7 Ekim 2022.”