Kesiryan: Topraklarımızı bırakmayacağız

Kuzey-Doğu Suriye Ermeni Meclisi Genel Başkanı Yervend Kesiryan, “Topraklarımızı bırakmayacağız. İşgalcilere geçit vermeyeceğiz. Küçük büyük demeden silah kaldırıp savaşacağız” dedi.

Kuzey-Doğu Suriye’de yaşayan Ermeniler, Türk devletinin saldırıları nedeniyle ikinci bir soykırım endişesi yaşıyor. Ermeni Meclisi ve Kadın Birliği, “QSD ile birlikte karşı duracağız” dedi.


Kuzey-Doğu Suriye’deki Ermeni Meclisi ve Kadın Birliği, saldırılardan dolayı Ermeni halkının yaşadığı tehdidi ve hazırlıklarını ANF’ye anlattı. Kuzey-Doğu Suriye Ermeni Meclisi Genel Başkanı Yervend Kesiryan, “Bu saldırılar yeni değil. Hepimiz hedef alınıyoruz. Türk devleti topraklarımızı bizden almak için saldırıyor. ‘Terör’ bahanesiyle saldıran Türk devleti teröristtir. Terörü, DAİŞ’i yaratanlar onlardır. ÖSO’yu Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’ye sürenler teröristtir. Topraklarımızı işgal etmişler ve günlük olarak topraklarımıza saldırıyorlar” dedi.

KATLETMEK VEYA GÖÇERTMEK İSTİYOR

Türk devletinin, okul, hastane, buğday siloları, petrol hatları, gaz ve elektrik istasyonlarını bombalayarak bölgede zor durum yaratmayı böylece halkın çıkmasını planladığına dikkat çeken Kesiryan, şunları söyledi: “Bölgeyi Kürtlerden, Ermeniler ve Araplardan boşaltarak işgal etmek istiyorlar. Ermenileri bir kez tehcir yollarına dökmek istiyorlar. Amerika ve Rusya gibi güçler ile insan hakları örgütlerinin zayıf tutumları, Türk devlet saldırılarına yol açıyor. Biz değil, onlar bizim sınırlarımıza saldırıyor. Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî ve İdlib’i işgal ettiler. Bu işgal değil de nedir?”

İŞGALCİLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Yervend Kesiryan, ne olursa olsun işgale geçit vermeyeceklerinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Bu saldırılar kabul edilemez. Topraklarımızı bırakmayacağız. İşgalcilere geçit vermeyeceğiz. Zarar da görsek direnişten geri adım yok. Biz saldırmıyoruz ama onlar saldırırsa da meşru hakkımızı kullanıp direniriz. QSD tek başına direnmemeli. Halk olarak biz de onlarla birlikte direnmeliyiz. Askerlerimizi desteklemeliyiz. Savaş çıktığı gibi küçük büyük demeden hepimiz silah kaldırıp savaşacağız.”

YENİ SOYKIRIM TEHDİDİ


Ermeni Kadın Birliği Üyesi Hêlin Erdemyan da bölgede yaşayan Ermenilerin yeniden soykırım tehdidiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, “Yeni Osmanlı faşizmi, Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük saldırılarıyla Ermenileri yeniden katliamdan geçirmek istiyor. Günlük olarak Ermeni halkına saldırıyor ve katletmeyi amaçlıyor. 1915 Ermeni Soykırımı’ndan 108 yıl sonra bizi yeniden katliamlardan geçirmek istiyor” dedi.

PLANLARINI BAŞARAMAYACAKLAR

Tüm halk birleşenleriyle ortak bir yaşam kurduklarını kaydeden Erdemyan, şunları ekledi: “Kürt, Arap, Asuri, Süryani halkları arasında hiçbir ayrım yok. Türk devleti saldırılarıyla Kürtler, Araplar, Asuriler ve Ermeniler arasında fitne çıkarmayı hedefliyor. Ancak bir tek vücuduz bu hedeflere geçit vermeyeceğiz. Bu saldırılara karşı hep birlikte duracağız. Planlarını başaramayacaklar. Bu planları boşa çıkartacağız.”