GÖRÜNTÜLÜ

Kobanê'de iki şehit için görkemli cenaze töreni

Kobanê’de düzenlenen bir törenle şehit Armanc Kobanê ve şehit Îsmaîl Qadir, son yolculuklarına uğurlandı.

26 Mayıs'ta görevi başında şehit düşen Komandos Güçleri üyesi Armanc Kobanê (Eymen Osman) ve 23 Mayıs'ta kalp krizi sonucu şehit olan QSD savaşçısı Îsmaîl Qadir için düzenlenen törene, Fırat Kantonu’ndan yüzlerce yurttaş, Özerk Yönetim’in kurum üyeleri, şehit aileleri, askeri ve güvenlik meclisi savaşçıları ile kadın kurum ve kuruluşları katıldı.

Kobanê'deki Şehit Dîcle Şehitliği'nde düzenlenen tören sırasında konuşan Şêran Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Bedîa Miho, "Zafer için binlerce şehidimizi feda etmeye hazırız. Şehitlerin bıraktığı değerlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Önder Apo, her şehidin bir yaşam felsefesi olduğunu, bizim de olması gerektiğini söylüyor” dedi.

Kobanê Askeri Meclisi yönetim üyesi Polat Amed ise, "Nerede olursa olsun her yerde mutlaka kazanacağız. Kürt halkının tarihi katliamlarla, soykırımlarla doludur. Davamız için Kurdistan'ın dört parçasında da savaşacağız. Zaferi şehitlerimizle sağlayacağız. Kürt halkı olarak direnme gücümüz elbette var. Nerede olursa olsun her yerde artık serhildana kalkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Şehit Armanc ve Şehit Îsmaîl’in şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Daha sonra annelerin zılgıtları ve “Şehîd namirin” (Şehitler ölmez) ile “Bi can bi xwîn em bi tere ne ey şehîd” (Canımız ve kanımızla seninleyiz ey şehit) sloganları eşliğinde toprağa verildiler.