'Kobanê direnişi DAİŞ ve Türk devletini yendi'

Fırat Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, Kobanê direnişinin DAİŞ çeteleri ve işgalci Türk devletini yenilgiye uğrattığını belirtti.

Fırat Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, DAİŞ çetelerinin işgalci Türk devletinin desteğiyle Kobanê’ye düzenlediği terör saldırısının 9’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Kobanê Özgür Kadın Meydanı’nda yapılan açıklamayı Fırat Bölgesi Yürütme İşleri Eş Başkanı Xalid Cerade okudu.
Açıklamada şunlar belirtildi:
"DAİŞ çeteleri, dünyanın dört bir yanında topladığı aşırılık yanlısı binlerce çeteyle tank ve panzer gibi ağır silahlarla Kobanê’ye saldırdı. Bu saldırılarda Irak ve Suriye’nin birçok bölgesini kontrol etmelerinden sonra gelişti. İşgalci Türk devleti gibi bazı taraflar Erdoğan’ın ağzından Kobanê’nin düşmesi için gün belirledi. YPJ ve YPG’nin hafif silahlarla yürüttüğü büyük direniş ve 134 gün süren destansı direniş ve Uluslararası Koalisyon’un iş birliğiyle DAİŞ çeteleri yenildi.  Bu zaferle birlikte çetelerin işgal ettiği tüm bölgelerin kurtarılması için başlangıç oldu. Son noktaları olan Baxoz’a kadar her yer kurtarıldı. Türk devleti devrimi yenemedi.
DAİŞ çetelerinin yenilgisi işgalci Türk devletinin işine gelmedi. Bu nedenle alternatif bir plan olarak Suriye’nin birçok bölgesini işgal etti. Bu konuda Suriyeli çeteleri bölgedeki çıkarlarını gerçekleştirmek için kullandı. DAİŞ yenildiği zaman Türk devleti kaybetti.
Uluslararası güçlere, Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik deneyimi yok etmeye çalışan DAİŞ çetelerinin hücrelerine ve aşırılık yanlış güçlere karşı QSD’yi desteklemeye çağırıyoruz.”