GÖRÜNTÜLÜ

Kobanê Newrozu’nda direniş ve mücadele vurgusu

Kobanê'nin Miştenûr Tepesi'nde düzenlenen Newroz kutlamalarında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü için mücadele kararlılığı vurgulandı.

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen kutlamalarda, Fırat Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Ferhan Hec Îsa, Abdullah Öcalan ve tüm halkların Newrozunu kutladı.

Ferhan Hec Îsa, "Şehit ve savaşçılarımızın savaş cephesinde başlattığı direniş çizgisini sürdürüyoruz. 2024 Newrozu’nun Önder Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm sloganı dünya tarafından belirlendi. Demokratik ve çoğulcu bir ülkenin kurulmasına doğru yol alıyoruz. Kobanê Newrozu’nun mesajı; Newroz siyasi çözüm, iç diyaloglar ve gelişmiş bir Suriye’nin kurulmasıdır" şeklinde konuştu.

Kongra Star Fırat Kantonu Koordinasyonu üyesi Peyman Elûş, bölge halkının kazanımlarına vurgu yaparak, "Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi sayesinde bu kadar kazanımı elde ettik ve bölgeye yönelik komploları boşa çıkardık. Bakurê Kurdistan’daki halkımızla birlikteyiz ve yakında yapılacak belediye seçimlerini de kazanacaklar" dedi.

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Eyşe Efendî şu ifadeleri kullandı: "Burada, şehitlerin beşiği olan Miştenûr Tepesi’nden, gerilla direnişini selamlıyoruz. Türk işgaline karşı halkların direnişini selamlıyoruz. Bir kez daha onların izinde mücadele edeceğimize ve direneceğimize söz veriyoruz" 

Eyşe Efendî, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar Türk devletinin soykırım politikalarına ve işgalcilere karşı mücadele edeceklerini kaydetti. 

Newroz kutlamaları, katılımcı grupların sahne almasıyla devam etti.