Kobanê ve Qamişlo’da iki şehit için taziye çadırları kuruldu

Qamişlo ve Kobanê halkı, şehit düşen YPJ savaşçısı Nûdem Wan ve HPG gerillası Rizgar Çavreş için kurulan taziye çadırlarını ziyaret etti.

17 Ocak’ta (tedavi gördüğü hastanede şehadete ulaşan YPJ savaşçısı Nûdem Wan (Sakine Kaya), pazar günü Fırat Kantonu halkı tarafından Kobanê kentinin güneyindeki Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Medya Savunma Alanları’nda 12 Ocak günü 61 işgalci Türk askerinin cezalandırıldığı gerilla operasyonda şehit düşen HPG gerillası Rizgar Çavreş (Ronîcan Hemo) de törende anıldı. Her iki şehit için Qamişlo ve Kobanê’de taziye çadırları kuruldu.

QAMIŞLO

Qamişlo’nun Qidûrbek Mahallesi’nde şehit Nûdem Wan için kurulan taziye çadırı yoğun ziyaret aldı. Sivili toplum kuruluşları üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin arlarında olduğu yüzlerce kişi çadırı ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Taziyede konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Şemsîxan Gulo, “Önder Apo’nun paradigması doğrultusunda özgür kadın çizgisini tanıyan Şehit Nûdem Wan mücadeleye katılan cesur yürekli bireylerden biridir.  Kadın özgürlüğüne kendini adayan şehit Nûdem, tüm sınırları aşarak yönünü Rojavayê Kurdistan’a verdi ve devrimin öncülerinden oldu” diye belirtti.  

Demokratik Birliği Partisi (PYD) üyesi Semîra Mihemed, "Şehit Nûdem Kobanê ve Serêkaniyê direnişine katıldı, büyük bir cesaretle işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı savaştı. Qamişlo’da da faaliyet yürüttü ve halkın yüreğinde yer edindi.  Şimdi bizim de bu ruhla mücadelemizi yükseltmemiz ve işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik işgal saldırılarına karşı direnişimizi yükseltmemiz gerekiyor. Zaferi ancak böyle elde sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

KOBANÊ

Kobanê’nin Şehit Dicle Şehitliği’nde şehit Nûdem Wan ve şehit Rızgar Çavreş için kurulan taziye çadırı, Fırat Kantonu halkı tarafından ziyaret edildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı taziyede konuşan Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Adil Hecî, "Gerillalar, özgürlük dağlarında işgalcilere karşı muazzam bir direniş sergiliyor. Kürt halkı ve gerillaları iradesiz kılmak ve yok etmek istiyorlar. Ancak dört parça Kurdistan halkı, bu mücadelenin takipçisi olacağına söz verdi ve takipçisi oldu” dedi.

Suriye-Kürt Demokratik Partisi Merkez Komitesi üyesi Gêlo Îsa, işgalcilerin saldırılarına dikkat çekerek, “Bu saldırılar Kürt düşmanlarının bir olduğunu ve Özerk Yönetim’in kazanımlarını yok etmek istediklerini açıkça ortaya koyuyor. İşgalci Türk devleti açıkça sizi yok edeceğim diyor, ancak bunu başaramayacak” diye konuştu.

Özellikle kadınları hedef alan saldırılara dikkat çeken Fırat Kantonu Kadın Meclisi Yönetimi Cîhan Derwêş ise, “Ajanlar aracılığıyla kadınları katleden işgalci Türk devleti amacına ulaşamayacak. Kadın iradesinin bulunduğu her yer bir mücadele alanıdır. Türk devleti kadın iradesinden korkuyor, bu yüzden hedef alıyor” dedi.