Kobanê zaferi 9. yılında kutlandı

Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 9’uncu yıldönümü vesilesiyle kutlama gerçekleştirildi.

Kobanê kentinin Türk devlet destekli DAİŞ çetelerinden kurtarılışının 9. yıl dönümü vesilesiyle Şehit Egîd Meydanı'nda kutlama gerçekleştirildi.

Binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kutlamada, Fırat Kantonu Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahin bir konuşma yaparak, Kobanê mücadelesini hatırlattı.

Şahin, şunları belirtti: "Herkes Kobanê'ye girmek istiyordu, halkın iradesini hedef aldılar ve DAİŞ çetelerini halkı katletmek için gönderdiler. Ancak halkın iradesi onların planlarından büyüktü, zafere kadar savaştılar ve çeteleri mağlup ettiler. Kobanê zaferi tüm Ortadoğu halkının zaferiydi ve yönetimin ilanı özgürlük yolunda atılan en önemli adımdı. Bu nedenle demokratik projemizi boşa çıkarmaya çalışanlara sesleniyoruz; amacınıza ulaşamayacaksınız."

Kuzey ve Doğu Suriye Sosyal İşler Komitesi Eş Başkanı Faruq El Maşi, "Kobanê direnişçilerin şehridir. Bu nedenle şehit ailelerini ve direnişçileri tebrik ediyoruz" dedi.

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ayşe Efendi ise, "Şehitlerin fedakarlıklarının boşa gitmemesi için bugün herkesin bölgeden sorumlu olması gerekiyor. Özerk Yönetimin ilanını bölge halkına tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Fırat Kantonu Kongra Star Koordinasyon Üyesi Macîde Hesûn da bugünün dünyayı iyileştirmek için kutsal bir gün olduğunu belirtti.

Konuşmaların sona ermesinin ardından Baqî Xido Kültür Sanat Merkezi Botan grubu, Reqalı sanatçı Melik El Teyim ve sanatçı Aycan Kobanê eserlerini sundu.