Kobanêliler: Önderlik kırmızı çizgimizdir

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren Kobanêliler, "Rêber Apo fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemizi daha da güçlendireceğiz. Çünkü Önderlik kırmızı çizgimizdir" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit gün geçtikçe daha da ağırlaştırılıyor. Tecride tepki gösteren Kobanêli yurttaşlar, Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için allerinden ne geliyorsa yapacaklarını vurguladı.

Şêx Muhammed Emîn İbrahîm: Dünyada tüm halkların liderleri özgür yaşıyor ama bizim önderimiz faşist Türk devleti tarafından tutsak edilmiş durumda. Kürt halkının iradesini kırmak için Önderliği esir tutuyorlar. Ama hiçbir zaman irademizi kıramayacaklar. Kobanê halkı olarak her zaman Önderliğimizin izinden gideceğiz ve kanımızın son damlasına kadar her zaman yanında olacağız. Önderlik fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar her şekilde mücadelemizi güçlendireceğiz.

Hebûn Mihemed: Geçmişte Önderlik ailesi ve avukatları ile görüşüyordu ancak Önderlikten bir bilgi gelmeyeli uzun zaman oldu. Türk devleti, herkesin Önderliğin düşüncesini ve felsefesini esas aldığını gördü. Bu onların işini zorlaştırdı ve Önderliğe yönelik ağır bir tecridi devreye koydular. Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz hep Önderliğin düşüncesini ve felsefesini takip ediyoruz.

Önderlik, özellikle gençlere verdiği mesajda, “Genç başladık, genç başaracağız” dedi. Tüm gençleri bu fikre ve felsefeye sahip çıkmaya ve Önderliğin yolundan gitmeye çağırıyoruz. Kürdistan'ın 4 parçasındaki gençler Önderlerini desteklemeli. Gençlere bu kadar emek ve değer veren, 'Gençlik benim için kırmızı çizgidir' diyen Önderliğin de artık bizim için kırmızı çizgi olduğunu da söylemeliyiz. Ne gerekiyorsa, her şekilde yapmaya hazırız. Bizden istenen ne olursa Önderimiz için yapacağız.

Cîhan Bozan: İşgalci Türk devleti Önderlik üzerinde ağır bir tecrit uyguluyor. Ama inanıyoruz ki 2022 yılı Önderliğin fiziki özgürlüğünün sağlanacağı yıl olacaktır. Önderlik ağır tecritten kurtulana kadar Kürdistan'ın dört parçasında herkesi ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Evet Önderlik fiziksel olarak bizimle değil ama fikirleri ve felsefesi bizimle. Biz de her zaman onun bize sunduğu Demokratik Ulus çizgisinde mücadele edeceğiz.