Kürt halkı KDP ihanetine karşı alanlara çıktı

Kürt halkının, işgalci ve soykırımcı Türk devletiyle iş birliği yapan ve gerillaya saldıran KDP’ye öfkesi dinmiyor.

KDP'ye bağlı silahlı güçler, 24 Ocak'ta Amediyê bölgesinde HPG gerillalarına yönelik yeni saldırılar başlatmış ve bunun sonucunda gerillalar yaralanmıştı.

Cizre Kantonu Şehit Aileleri Meclisi ihanetle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, KDP'nin işgalci Türk devletiyle iş birliğinin yeni olmadığı belirtildi.

Açıklamanın sonunda KDP’nin ihaneti şiddetle kınanarak, halkın kazanımlarına yönelik her türlü komploya karşı mücadelenin büyütülmesi mesajı verildi.

HALEP 

Halep Şehit Aileleri Meclisi Şêxmeqsûd Mahallesi'ndeki 8 Mart salonunda açıklama yaptı. Açıklamayı PYD üyesi ve şehit Xemgîn Welat’ın kardeşi Alî Şêx okudu. 

Açıklamada, Üçüncü Dünya Savaşı'nın kapıda olduğu, devletlerin Kürt halkına karşı birlik olduğu ve Kürtleri yok etme amacıyla KDP'nin kullanıldığı vurgulandı. Ayrıca dört parça Kurdistan'ın birleşmesi için bir Kürt ulusal kongresine ve Üçüncü Dünya Savaşı'nın Kürtleri yok etmeye yönelik planlarına karşı bir duruşa ihtiyaç olduğu belirtildi.

ŞEDADÊ

Şedadê ilçesindeki PYD gençleri, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını, KDP’nin gerilla güçlerine yönelik ihanetini ve işgale desteğini protesto etti.

Açıklama PYD üyesi Delal Mistefa tarafından okundu.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik barbar ve vahşi saldırılarını sürdürdüğü, akaryakıt, elektrik, su ve benzin istasyonlarını hedef aldığı belirtildi.

Açıklamanın sonunda, Türk devletinin bölgeye karşı işlediği suçlara karşı uluslararası güçlerin ve insan hakları örgütlerinin ihmali kınandı ve halk, komploları boşa çıkarmak için birlik olmaya çağrıldı.

TIL HEMÎS

Til Hemis’te sokaklara çıkan yüzlerce kişi KDP güçlerinin gerillaya yönelik ihanet saldırılarını kınadı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi gençler Til Hemis ilçesinde yürüyüş düzenledi. Til Hemis İlçe Meclis binası önünden başlayan yürüyüşe ilçe kurumlarının üyeleri de katıldı.

Partinin ilçe şubesi üyesi Bidur El Mihemed, Belediye Kavşağı’nda açıklama yaptı.

Açıklamada, gerillalara yönelik saldırı ve ihanete bölge halkının sessiz kalmayacağı belirtilerek, "Halkımızı ve devrimin kazanımlarını koruyacağız, askeri güçlerimize sahip çıkacağız” denildi.

BARIŞ ANNELERİ DE EYLEM DÜZENLEDİ

Efrîn ve Şehba kantonunda bulunan Barış Anneleri, KDP’nin gerillaya yönelik saldırılarını kınadı.

Fafin ilçesinde yapılan açıklamayı Zaxocan Hisên okudu.

Gerillaya yönelik saldırıların ihanet olarak nitelendirildiği açıklamada, HPG gerillalarının Türk askerlerine ağır kayıplar verdirmesinin ardından saldırının düzenlenmesinin manidar olduğuna dikkat çekildi.

Eylemde ihanete karşı herkes alanlara çağrıldı.