Minbic’da bin 500 hektar alan ve 18 bin zeytin ağacı yakıldı

İşgalci Türk devleti ve bağlı çete gruplarının Minbic’daki tarım alanlarına dönük saldırılarında bin 500 hektarlık ekili alan ve 18 binden fazla zeytin ağacı yandı.

İŞGAL SALDIRILARI

Kuzey ve Doğu Suriye’de hasat zamanı ile birlikte işgalci Türk devleti ve besleyip bölgeye saldırttığı çeteleri, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da sınır bölgelerde bulunan tarlaları ateşe verdi, on binlerce zeytin ağacını yaktı.

İşgalci Türk devletine bağlı çeteler işgal ettikleri Şêx Nasır köyündeki üslerinin yakınındaki Qirtwêrana Mezin, Qirtwêrana Biçûk ve Yalnî köylerinin tarım alanlarını ateşe verdi. Evlere ulaşan yangını itfaiye ekipleri ve köy halkı söndürdü.

Edinilen bilgilere göre, Qirtwêrana Mezin ve Qirtwêrana Biçûk köylerinde 6 bin zeytin ağacı, Yalnî köyünde de 2 bin zeytin ağacının bulunduğu toplam 500 hektarlık tarım alanı yandı.

İşgal altındaki Kirêdiyê köyünde bulunan Türk ordusu ve çeteleri ise, Ceble El Hemra, Hûte, Cib Mexzom, Mîlwêran köylerinin ekili alanlarını ateşe vererek, yaklaşık bin hektarlık alanı yakmıştı. Ceble El Hemra’de 3 bin 500, Hûte’e 3 Cib Mexzom 2 bin 500 ve Mîlwêran köyünde ise bin 600 zeytin ağacı yakıldı.

Türk devleti ve çeteleri son süreçte 500 bin hektar ekili alanı ve 18 bin zeytin ağacını ateşe verdi.